Основната причина за изневярата е липсата на емоционална близост между партньорите - когато любовта вече си е отишла или във връзката има сериозна криза. Много хора, въпреки че са недоволни от връзката си, не събират смелост да я прекратят, а се впускат в изневяра, надявайки се, че тя ще ги направи поне малко щастливи.

Днес ви представяме 5-те зодии, които са най-склонни да останат във връзка повече от необходимото и в крайна сметка да изневерят. Нека представителите на тези зодии не ни се сърдят!

1. Рак: Кралят на емоционалната изневяра

Раците са много емоционални и отговорни личности. Те са лоялни и жертвоготовни, когато става дума за приятелите и семейството им, но в любовта нещата стоят по друг начин. Ако Ракът не усеща достатъчна близост с партньора си, ако вижда, че не го разбират, той може да потърси разбиране на друго място. Ракът не изневерява заради тръпката, той изневерява, когато се чувства неразбран и недооценен.

2. Рибите: Фантазии са по-хубави от реалността

Рибите са много креативни и артистични, те имат богато въображение и обичат да си фантазират. В някои случаи, когато реалността е твърде разочароваща, Рибите започват да се затварят все повече в измисления си свят и накрая решават да превърнат фантазиите си в реалност. Тъй като хората от този знак са доста състрадателни, една изневяра ще ги накара да се почувстват страшно виновни и за известно време са много мили към партньорите си. Когато обаче досадната реалност отново им дотегне, Рибите отново са готови да изневерят и да сбъднат някоя своя фантазия. А защо просто не си тръгнат? Защото ги е страх да не наранят чувствата на другия! Каква ирония, нали?

3. Лъв: Всичко в името на вниманието

Когато Лъвът не получава достатъчно внимание от половинката си, той не се свени да го потърси някъде другаде. Тези хора много държат на страстта, на тръпката и приключението, ако усетят, че другият ги приема за даденост и вече не е толкова запленен от тяхната особа, те ще направят всичко възможно, за да го пленят отново. Готови са дори да създадат излишни драми само и само да им обърнат внимание. Затова често животът им прилича на латино сериал! Ако един Лъв изневери, той най-вероятно ще си признае или след това ще скъса с половинката си, за да започне нова връзка. След това може да изневери и на следващата, докато не срещне човек, който наистина ще го обожава, пише Dama.bg

4. Водолей: Свободата

Водолеите са много любознателни и свободолюбиви, те обичат да пробват нови неща и да се впускат в приключения. Най-важното за тях е да са свободни да правят каквото си поискат. Ако връзката им е станала твърде монотонна или партньорът им ги задушава, те отново ще забленуват за свободата и може да изневерят. Ако го направят, ще бъдат разкъсвани от угризения, защото знаят колко зле са постъпили. Но в крайна сметка новите неща ги привличат твърде силно и ако половинката им не обича експериментите и приключенията, Водолеите ще си потърсят нова любов.

5. Козирог: Скуката ги убива

Истината е, че ако Козирогът е с човек, който го цени, задоволява нуждите му и се държи мило с него, той едва ли някога ще изневери. Ако във връзката му все още има някаква искра, нищо не може да го изкара от правия път. Но ако Козирозите не са доволни от връзката си, ако тя е станала твърде скучна и двамата нямат какво да си кажат, могат и да се решат на изневяра. Козирозите обикновено изневеряват само физически – те може много да държат на партньора си, но скуката ги задушава и понякога искат да изпитат нещо ново. Дълго време след тази тръпка, те няма да не изневерят отново. Важно е да отбележим, че много трудно ще хванете Козирог в крачка, защото хората от тази зодия са умели лъжци.