Въпреки че има знаци, които я предизвестяват, откриването ѝ винаги е болезнено, неочаквано. Изневярата – разрушителна, рядко заздравяваща връзката, показваща нови по-добри пътища. Въпрос на гледна точка е дали носи позитиви за връзката, но когато една жена е жертва на изневяра от страна на партньора си, рано или късно си задава въпроса дали да му прости. Решение, което се взима трудно, продължително, но някои въпроси биха могли да са насочващи.

Вижте някои от тях:

Изневерявал ли ви е в миналото или на предишните си партньорки?

Някои мъже имат „богата“ история на изневери във връзките си, затова е добре да помислите дали си заслужава да му простите измамата към вас. Такива мъже е по-малко вероятно да променят поведението си или то ще е само временно.

Съжалява ли наистина за изневярата?

Как се опитва да поправи нещата? Опитва ли се изобщо или хвърля вината върху вас? Няколко ключови въпроса, които ще ви насочат или към това да му простите, или да продължите напред, търсейки по-достоен партньор.

Какъв тип е изневярата?

Ако той е бил в продължителна емоционална връзка с въпросната жена, най-вероятно ще ви бъде по-трудно да му простите, отколкото ако е било еднократно и не поддържа връзка.

Смятате ли, че отново може да изградите разрушеното доверие помежду ви?

Доверието е фундамент на една любовна връзка. Един път разбито, то трудно се възстановява. Отнема време, усилия и от двете страни, изпитания за този, който е измамил. Вярвате ли, че има какво да се „спаси“ помежду ви? Партньорът ви показва ли желание и действия, с които иска това да се случи?

Доколко са накърнени вашето доверие и самочувствие?

Когато партньорът, когото обичаме ни изневери, съвсем нормално е да се чувстваме предадени, да започнем да се съмняваме в своите качества като партньор и личност, в своята привлекателност. Започваме да обвиняваме себе си за всичко. Егото страда. Затова преди да решите дали да му дадете шанс, се запитайте доколко самочувствието ви страда и дали за в бъдеще всеки негов жест, поглед, закъснение, няма да ви кара да си мислите, че отново иска да изневери. Защото, ако не сте сигурна в себе си като личност, ниското самочувствие допълнително ще насажда напрежение в отношенията ви.