Отстрани погледнато, защо на човек ще му трябва два пъти да прави една и съща грешка и да се връща към миналото, което видимо не е било кой знае колко щастливо, след като сте се разделили.

И въпреки това... Историята познава не малко двойки, които се разделят и събират отново след известен период от време.

...може би в секса с бившия все пак има някакъв смисъл?

Разбира се, сексът с бившия може да даде нов тласък на чувствата, но може и да причини болка отново и да не оправдае очакванията ти. В общи линии изходът от подобна ситуация зависи от това, съвпада ли мотивацията ти с тази на бившия. Защото често жените и мъжете гледат на секса с бившия по съвършено различен начин?

Каква е причината жената да се навие на секс с човека, с когото се е разделила?

  • За да се справи със самотата, за да задоволи сексуалния си глад или...

На всяка жена след раздяла и е необходимо време, за да се съвземе и да събере парчетата от разбитото си сърце. Но през този период либидото й не спи. И понеже жената още не е готова да се хвърли през глава в нова връзка, а не иска да легне с първия срещнат, вариантът за секс с бившия й се вижда най-удачен.

Ако  си наясно, че това е просто секс и не очакваш нищо бомбастично, това временно завръщане към миналото може дори да е ползотворно и да ти донесе изживявания, които преди това не си имала. Но за перспектива в отношенията, не се надявай.Идеята, „когато няма пъстърва и цацата е риба“, няма да доведе до нищо хубаво.

Има моменти, в които се чувстваш недооценена от мъжа, с когото сте били доскоро заедно. Е, не ти е лесно да преглътнеш обидата след раздялата, дори ти да си била инициаторката за нея.

  • Факт е, че всяка жена се надява, че бившият няма да намери такава като нея.

А ако той е решил да тръгнете в различни посоки, или ти е изневерил?

Ниската самооценка често тласка жените да правят секс с бившия.

Жената иска да му покажат какво е загубил. „По-добра съм от нея и ще ти докажа“ е мотивът, който вкарва повторно огорчената половинка в леглото на изменника.

Хубавият секс наистина може да накара експоловинката да преразгледа своето отношение. Но дали си се питала– за какво ти е на теб оценката му? Нали любовта между двама души би трябвало да е безусловна?

  • Бъди честна относно очакванията си и не бъркай секса с истинската близост.

Това, че правите любов отново, в никакъв случай не означава, че той е все още влюбен в теб или иска да те върне отново в живота си.

Обикновено единият от двамата желае това по-силно, като тайничко се надява, че именно сексът би могъл да се превърне в помирител.

Надяваш се, че отдавайки му се отново, ще го върнеш при себе си завинаги, или поне за дълъг период от време. Но дори да сте успели да се „сдобрите“ в леглото, за по-нататъшното развитие в отношенията е необходим разговор, който не опира само до чувствата между чаршафите, а включва твоите и неговите претенции, обида, причини за раздяла, навици, желания, действия...

  • Не забравяй, че за да не сте заедно, има причина.

Хората не се разделят просто ей така, защото единият от двамата се е събудил една прекрасна сутрин и е решил, че е добре тази връзка да приключи веднага, без право на преразглеждане.

Наистина ли искаш да се върнеш отново там, където вече си била?

Независимо дали ти си зарязала него, или той теб,единият от двамата е бил наранен.

  • Готови ли сте на компромиси, които преди това не сте искали да направите един за друг?
  • Или вече си склонна да приемеш недостатъците му,които са те влудявали до вчера?

От друга страна, ако у теб още бушуват чувства, опитай. В крайна сметка, дори връзки, които изглеждат немислими, понякога се прераждат успешно.

 

TrafficNews.bg