Почти всяка жена след раздяла е имала момент, в който се е замисляла дали да не се върне при бившия, особено в случаи, в които той става твърде настоятелен, не спира да проявява интерес.

И правят втори опит, вярвайки в някои митове, които след време само им доказват, че вторият опит е бил неуспешен и губене на време. За да не повторите грешката си, вижте в кои митове не бива да вярвате.

Мит: Този път ще бъде различно

Светът около нас е твърде динамичен и разбира се вторият опит с бившия ще бъде различно преживяване. Но има голяма вероятност да бъде и по-лошо от първия път. Също така е възможно след завръщането ви по-малко да се фокусирате върху положителните аспекти на връзката ви и да сте съсредоточени върху негативните, пише Az-jenata.bg.

Мит: Той се е променил радикално

Хората не се променят. Или по-скоро не се променят толкова бързо и лесно. За да се отървете дори от най-незначителния навик, трябва искрено желание, мотивация, работа върху себе си и време. Затова не очаквайте той да се е променил към по-добро.

Мит: Никой не ме познава така добре, както бившият

Вероятно е така. Прекарали сте много време заедно и е напълно естествено, че бившата ви половинка знае много за вас като личност. Но това не е аргумент за съживяване на отношенията, в крайна сметка, дори и фактът, че знаете много един за друг, не е спасил връзката ви от раздяла.

Мит: Сексуално мога да се отпусна само пред него

Абсолютен мит, в който трябва да спрете да вярвате. Ако връзката ви е била моногамна от ваша страна, дългогодишна, съвсем нормално е да сте преживели сексуални експерименти, да знаете какво ви харесва.

Сексът с нов партньор може да бъде истинско изпитание или незабравимо удоволствие, но всичко зависи от вашата нагласа. С новата половинка преживяванията биха могли да бъдат по-приятни, а вие да откриете неподозирани сексуални качества в себе си.

Мит: Едва ли ще намеря по-добър партньор

След една неуспешна връзка често попадаме и на други. Разочарованието е налице и тогава си казваме, че от толкова неподходящи партньори, бившият ни е най-малко неподходящ за нас. Мит, който ни отдалечава от истинските взаимоотношения, които могат да ни направят щастливи. Не бива да се отказваме след няколко проваля, защото там някъде може да ни очаква някой по-добър от бившия.

Мит: Нямам време да опознавам нов партньор

Ежедневието ви може да е динамично, да нямате много време за личен живот, социални контакти. Но може би е по-добре да се опитате да промените това, вместо да се върнете при бившия.

Мислите ли, че го познавате напълно? Защото човекът е най-скритото нещо и винаги може да ви изненада неприятно.

Мит: Ние все още сме приятели

Приятелството между бившите партньори обикновено се характеризира с не особено добро качество на взаимоотношенията. Те не блестят с емоция, доверие. Но все пак, ако вашето приятелство се отличава, това не е причина да мислите, че ако опитате отново с бившия ще се разбирате много по-добре от първия път.