По правило изневярата е най-ужасната грешка, която можете да допуснете спрямо партньора си. И ако искате да нараните този, когото обичате, това е най-бързият и ефективен начин да го направите. Сигурно на много от вас им се е налагало да се справят пред болката от предателството и са се чудели дали да простят на половинката си, или да оставят отношенията си с нея в миналото. Днес ще ви помогнем с няколко насоки по въпроса.

Всъщност, боли ли ви наистина?
Когато разберем, че сме били предадени, егото ни страда най-много. Трудно преглъщаме унижението и факта, че любимият ни човек е погледнал друг/а с онези очи, с които е гледал и нас до съвсем скоро. Истината обаче е, че и тази болка минава и остава тъгата по загубената любов. Е, при вас има ли такова нещо? Тъжно ли ви е, че половинката ви може би не се чувства добре с вас? Или някак ви е безразлично... Ако не усещате тъга, а единствено гняв от накърнената си гордост, то може би връзката ви е трябвало да приключи отдавна. Нито вие сте щастливи в нея, нито партньорът ви, пише Bulnews.bg.

Как разбрахте за измяната?
Този въпрос е изключително важен и донякъде трябва да ви подскаже дали имате бъдеще с човека до себе си. Да, на всекиго може да се случи да допусне грешка, но ако наистина държим на любимото си същество, ще направим всичко възможно да не научи за измяната ви. Ако обаче решите да му споделите, за да измиете чувството си за вина, то вие подсъзнателно сте готови да се разделите с него. Е, в случай, че сте научили случайно за изневярата и партньорът ви се разкайва от сърце, си заслужава да му дадете втори шанс. Но ако той сам споделя какво е направил зад гърба ви, по-добре прекратете отношенията.

Какво се случва, когато решите да продължите напред
Да приемем, че за момента не можете да се примирите с предателството, но все още сте объркани и не знаете какво решение да вземете. В такъв случай опитайте да продължите напред сами, дори и само за няколко дни. Ако се чувствате по-добре и мисълта да се върнете при бившия любим, не ви се нрави, то давайте смело напред. Не поглеждайте назад и дори и да получавате десетки молби всекидневно да се върнете, не го правете. Потърсете човек, който ще ви обича и уважава.