Токсичното поведение в една връзка си личи по думите и действията на токсичния партньор. Трябва само да забележите сигнали, така наречените червени флагове, които издават поведение, което би ви наранило в бъдеще. За кои потенциално опасни знаци в поведението на партньора си да внимавате и кога е време да напуснете токсичната връзка?

Той постоянно има работни ангажименти

Ако партньорът ви непрекъснато отменя срещите ви или излиза късно вечер уж заради неотложни и спешни професионални ангажименти, това е сериозен червен флаг. Той подсказва, че не само не можете да разчитате на този човек в каквито и да е ситуации, но и че вероятно крие нещо от вас, пише Az-jenata.bg.

Той говори ужасно грубо за бившите си

Представете си как би говорил за вас, ако връзката ви приключи. Много вероятно е и да го прави пред свои приятели, докато още сте заедно. Жлъчното говорене за всички бивши е знак, че нещо в психиката на човека, с когото сте, не е наред и е по-добре да прекратите токсичната си връзка преди да сте пострадали емоционално.

Той не иска да прави секс с вас

Мъж, който е спрял да ви желае сексуално определено крие нещо. Може да е всичко – от липса на любов до поддържане на тайна връзка с друга жена, депресия или просто все по-нарастващо негативно отношение към вас. Каквато и да е причината, трябва да реагирате и да поставите въпроса. Ако не получите отговор или желание за справяне с проблема чрез комуникация, знайте, че бъдещето ви с този човек е под съмнение.

Той ви казва, че ви обича в началото на връзката

Това също е червен флаг, който подсказва за различни емоционални или психологически проблеми. Не е напълно нормално човек, с когото се срещате отскоро да признае, че ви обича просто така. За любовта и обичта е нужно повече време. Възможно е мъжът, с когото имате връзка да има сериозни проблеми със самочувствието, привързаността или други комплекси, които биха се явили като сериозен проблем в бъдеще за вашата връзка.

Той избягва сериозните разговори

Ако искате дълготрайна връзка с перспектива за развитие и приоритет за вас са сериозните разговори за бъдещето, но партньорът ви всячески ги избягва, той може би изобщо не желае сериозно обвързване.

Той се опитва да ви промени

Едно от най-токсичните поведения в една връзка са опитите за промяна на партньора. Те подсказват, че половинката ви има определена представа за това как трябва да изглеждате, да мислите и да реагирате, която се разминава с действителността. Показва още, че не ви обича такива, каквито сте. Ако забележите такъв червен флаг, не го отминавайте.