Може би не са ви нужни 9 причини, за да правите секс. В края на краищата, това кара света да се върти.

Докато се забавлявате между чаршафите вие можете:

1. Да намалите стреса

Изследванията показват, че хората, които не правят любов имат най-високи нива на стрес. Според едно шотландско проучване, правенето на любов може да подобри ефективността ви в стресови ситуации и намалява чувството на тревожност.

2. Да регулирате вашето кръвно налягане

Много изследвания показват, че когато редовно правите секс, не попадате под заплахата от високо кръвно налягане.

За жените, дори само прегръщането на партньора е достатъчно, за да регулират кръвното си налягане, което ги предпазва от много хронични заболявания.

3. Ще имате по-силни тазови мускули и по-добър контрол над пикочния мехур

Това е особено важно за жените, от които около 30% страдат от незадържане поради слаби мускули на тазовото дъно.

Когато правите любов, тазовите мускули работят активно. Колкото повече движения извършвате в областта на таза, толкова удоволствието от секса ще се увеличава.

4. Да намалите риска от рак на простатата

Различни фактори влияят при риска от рак, и правенето на любов може да е един от тях. В едно изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, мъжете, които са били интимни повече от 21 пъти на месец намаляват риска от рак на простатата.

Според австралийски специалисти, особено важно е това, което мъжете правят през първите 20 години от живота си. Тяхното проучване предполага, че тези, които са имали пет или повече еякулации седмично, успяват да намалят риска от развитие на рак на простатата с една трета.

5. Да предпазите сърцето си

Мъжете, които правят секс най-малко два пъти седмично, намаляват риска от от сърдечно-съдови заболявания наполовина в сравнение с мъжете, които са имали по-малко късмет в спалнята.

6. Да изглеждате по-млади и да се чувствате по-здрави

Според един експеримент, провезен в Шотландия, хора, които правят секс четири или повече пъти седмично с постоянен партньор, изглеждат 7 до 12 години по-млади от действителната им възраст!

7. Силна имунна система

Доброто сексуално здраве има връзка с имунитета ви. В проучване, проведено от университет в Пенсилвания, студенти, които правят любов веднъж или два пъти седмично, увеличават нивото на антитяло, наречено имуноглобулин А или IgA, което предпазва организма от настинки и други инфекции.

8. По-малко болка

Окситоцинът намалява усещането за болка. Едно проучване, публикувано в Бюлетин на експерименталната биология и медицина, показва, че доброволците, които вдишали окситоцинови пари и след това били прободени в областта на пръстите, преживели много по-малко болка в сравнение с контролната група.
Ендорфините, освободени по време на оргазъм, имат ефекта на морфин. Главоболие, артритни болки и дори менструални спазми – изчезват след секс.

9. Спокоен сън

Някои могат да се оплакват, че партньорът им заспива веднага след кулминацията, но това е просто начина, по който тялото е проектирано. Физическите упражнения в съчетание с освобождаването на пролактин, хормонът на спокойствието, насърчават чувството на сънливост и ви карат да спите по-добре.

TrafficNews.bg