Mного често мъжете не могат да ни разберат. Още по-неприятно е обаче, когато това взаимно неразбиране се отразява на качеството на секса.

Именно затова мъжете се съгласиха да споделят откровенията си, които иначе не могат да кажат честно в очи. Най-вероятно гаджето ти никога не би казало това, например, на обяд в неделя. Просто защото всяко от тези откровения е много лично и може да те нарани. Всичко за това, какво той иска, от какво се страхува и какво очаква от теб, чети по-надолу.

Харесва ни, когато говориш!

Когато говориш по време на секс, стимулираш не само ушите ни. А какво именно да кажеш? Може да е нещо неприлично, сексуален комплимент или подсказка за това как и къде да те гали. Изненадващо, но правилните думи в леглото могат да превърнат комплексирания студент в мъжествен и смел гладиатор. А ти какво – още ли мълчиш?

Искаме да си честна!

Сексът помага да се отървеш от стреса в отношенията, но понякога и той самият ги предизвиква. Ако се оплакваме от недостатъчно секс или, например, от нежеланието ти да правиш свирка, то не е нужно да гадаем причините за проблемите. Сподели ни, че се отказваш от секса заради проблеми в работата или мигрена, а не защото повече не обичаш гаджето си. Не мълчи – това само задълбочава неразбирането и води до още по-голямо разочарование.

Искаме да сме ловци!

Мъжът е като сложен куест, който не може да се разгадае и от най-опитния гений. Обаче за едно нещо можем да сме напълно сигурни: ловният инстинкт живее в нас и до ден днешен. Позволи ни да те преследваме, позволи ни да станем достойни за внимаието ти. „Емоционалната близост е супер, но за да поддържаш сексуалнито желание, между партньорите трябва да се запази някакво разстояние” – казва сексологът Джо Корт. Балансът между близостта и свободата е много тънък, но си заслужава все пак да се опиташ да го намериш. Опитай се да живееш с мисълта за „разделена сексуланост”. Или иначе казано, можеш да имаш различни секс фантазии от тези на гаджето ти, играчки или порно предпочитания. Ако не се лъжете взаимно и не си изневерявате, то флиртът също е много полезен. Именно той ви позволява да съхраните, задържите и засилите сексуалният интерес един към друг.

Винаги се нуждаем от секс, но не по тази причина, за която си си помислила!

Нас, мъжете, постоянно ни обвиняват в сексуална ненаситност, но момичетата трябва да погледнат на това по друг начин. „За мъжете сексът е празник. Колкото повече му се наслаждават, толкова повече се наслаждават и на живота като цяло. В живота има толкова проблеми, трудности и неприятности от различен тип, че често сексът с любимия човек става единствен източник на удоволствие и щастие.” – счита доктор Шафер.

Имаме нужда от похвала!

От страни може да изглежда, че ние, мъжете, сме толкова заети с пениса и с оргазма си, че не изпитваме и капка съмнение за представянето си в леглото. Това не е истина. Ние силно, много силно се нуждаем от похвалата ти. Освен това, можеш да вметнеш и някой комплимент още по време на загрявката (кажи колко съм секси – това е най-добрият афродизиак) или след това (хубаво е да знам, че ме харесваш гол, макар и не перфектен). Най-слабите ни места са: размерът на члена, оплешивяването и ръста. Затова се постарай да си по-надъхваща, ако решиш да засягаш тези теми.

Страхуваме се от близост!

Скорошни изследвания показват, че момчетата са доста по-нежни и чувствителни от момичетата, но само до училищна възраст. А след това започват подигравките от връстниците, притеснението от вътрешните емоции и чувства и... воала – стремежът към близост се скрива вдън земя. За нас е тема табу да го покажем, защото това може да разруши имиджа ни на мачо и да покаже на заобикалящите ни колко силно се нуждаем от тази емоционална близост. Какво може да направи момичето? Да разбере, че бързото изчезване след секс може да е симптом на страх да се привърже към нея и... Може да му даде малко време да разбере, че никой няма да го накаже за желанието му да се сближи.

Сексът ни харесва заради секса!

Близко до близостта сме, но е много яко, когато момичето прави разлика между любов и секс. Сексологът и психолог Джо Корт казва: „На мъжете много им се иска жените да могат се наслаждават на секса като такъв, без да добавят емоции към него”. Затова и понякога е полезно да позволиш на мъжа да те обладае на нивото на животинските инстинкти. Не е за вярване, но това само ще направи чувствата му към теб по-силни.

Ние не сме само пенисите ни!

Обикновено членъssssт получава цялото внимание, въпреки че мъжете имат и много други ерогенни зони.

Сексологът Мелъди Шафер казва следното: „Мъжете по правило не споменават нищо по въпроса на момичетата, защото се страхуват, че те ще престанат да докосват пениса им. Но те отчаяно очакват ласки и на други места – по гърдите, по вътрешната част на бедрата, по лицето и шията”. Има още няколко недооценени горещи точки. Опитай съвсем нежно да мачкаш топките му или да масажираш областта между тях и ануса. Това наистина ни носи разтърсващи усещания!

Одобряваме секс фантазиите!

 „Мъжете много искат да разкажат на половинката си секс фантазиите си, но се страхуват, че те ще ги обвиняват или даже ще се смеят” – казва докрор Корт. Също така те с удоволсвие биха чули за какво си фантазира тяхното момиче, но рядко се решават да задават преки въпроси. Как да се разкриете? Можете да започнете разговора под формата на игра. Предварително условие е обаче да не се осъждате взаимно. Предложи на партньора си да напише на листчета няколко интересни сценария и сама направи същото. След това сложете листчетата в кутия и се отбийте през хладилника за шампанско. След първата чашка вече ще си събрала смелост, предложи му да изтеглите един сценарий. Ако ви допада, можете да обсъдите детайлите, а ако не – просто изтеглете друг.

TrafficNews.bg