Никой не обича двусмислиците и затова пропуските са запълнени с митове, за да се създаде повече възбуда или просто поводи хората в някоя компания да се похилят, пише Cosmopolitan.bg.

Вижте най-разпространените секс митове и истината, която се крие зад тях. Прочетете фактите, които завинаги ще променят начина, по който гледате на мъжете:

1. Големи крака = голям пенис

По пътя на логиката, когато стъпалата на даден мъж са големи, всички останали пропорции на тялото му трябва да отговарят на това условие. За съжаление практиката познава всякакви случаи и това е една огромна – или понякога миниатюрна – лъжа.

Любопитни учени поставиха началото на разследване с красноречивото име „Окончателна анкета за размера на пениса“. В него 3100 момчета изтърпели да им бъдат взети жизненоважните мерки, които доказали, че между номера на обувките и размера на пениса им в ерекция няма никаква връзка.

Проучване на Лондонския университет също показва, че не съществува връзка между двата размера и докладът на тема „Може ли номерът на обувката да предскаже дължината на пениса?“ достига до същото негативно заключение.

Оказва се, че можеш да наблюдаваш похотливо краката му колкото си искаш, но няма начин те да издадат какво е положението там долу. И макар че размерът на пениса и този на стъпалата са обусловени от сходни генетични кодове и предишни проучвания са подсказвали, че помежду им има връзка, това твърдение не успява да устои на по-обстойни научни изследвания. И така единственото, което със сигурност можеш да кажеш за мъж с големи крака, е, че носи големи обувки... и чорапи.    

2. Мъжете винаги са в настроение за секс

Това е абсолютен мит, при това опасен. Това, че обществото третира мъжете като гладни за секс пубери, които не могат да си държат свещения орган в боксерките, ги кара да вярват, че те наистина трябва винаги да са в бойна готовност. Дори когато има сериозни причини далеч да не им е до това.

За да повехне либидото му, може да има много причини и то не защото не го привличаш. Самата идея, че мъжете искат секс 24 часа в денонощието е навредила на не една или две връзки, защото жените се чувстват отхвърлени, а мъжете – неудовлетворени, защото не отговарят на силно преувеличената представа за възможностите им.

Ако напоследък желанието му за секс никакво го няма, не забравяй, че причините за това може да са много: стрес в офиса, загубата на любимия му футболен отбор, прекарал е последните 12 часа в игра на Counter Strike, попрекалил е с ръчната... Да, без майтап, и мъжете са човешки същества!

3. Мъжете искат повече секс от нас

Това отчасти зависи от възрастта. Младите мъже достигат сексуалния си връх по-рано от нас. С други думи, мъжете и жените имат различни нива на желанието си в различни моменти от своя живот. Така се обяснява и нарастващият брой мацки, които избират да бъдат с по-млад партньор. 

Но все пак либидото варира от човек до човек и от момент и обстановка до друг момент при други обстоятелства. И този мит вероятно се е зародил от факта, че сексуалната активност при мъжете е по-равномерна, докато при нежния пол тя често се изменя според хормоналните промени в организма в течение на месеца.

Нашето желание е най-силно по време на овулация. Освен това то много се влияе от настроението и обстановката, докато реакциите на момчетата са много по-праволинейни. Либидото при жените обикновено се намира във върхова форма през първите 18 месеца на връзката, когато се чувстваме особено обичани и специални. Обяснението: тогава отделяме химикала фенилетиламин, който повишава желанието. Неговото влияние обикновено отшумява до две години, докато либидото при мъжете е много по-последователно и дълготрайно.

4. Средната дължина на пениса е 20 см

Да, бе, да, представяш ли си?! А най-често продаваният размер сутиени е 75D... Перченето като типично мъжка черта, с която милите момченца се опитват да впечатляват мацки, да се конкурират с останалите си събратя и да прикриват несигурността си, поддържа неостаряващия мит за феноменално огромните размери на онова в боксерките им.

20-сантиметровият инструмент е нещо, което е много по-вероятно да видиш в порно филм, отколкото в реалността. И въпреки това този мит подронва самочувствието на много представители на другия пол (а нас кара да се чувстваме ощетени) и иронията е в това, че се разпространява главно от мъже. Един от основните проблеми: мъжете пишкат в компания на други мъже и няма как да не сравняват своя размер с този на колегата по писоар. Само че едва ли си дават сметка, че страничният поглед, който отправят на съседското оръжие, оптически уголемява размера му.

Е, няма какво да се чудим, че толкова много момчета имат комплекси относно другото си аз. Но какви са фактите? В британското списание по международна урология провели разследване, което сравнява резултатите от 50 интернационални проекта. Оказва се, че средният размер на пениса в ерекция е между 13 и 15,7 cm дължина. А ние номинираме този мит за най-опашатата 5-сантиметрова лъжа!  

5. Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди

Това твърдение е просто нелепо! Ако приемем, че средностатистичекият мъж е буден 16 часа дневно, всеки от тях трябва да мисли за секс около 57 000 пъти всеки ден. Това число е почти равносилно на броя вдишвания на всеки човек, докато е буден. И ако някой наистина мисли за секс толкова често, едва ли ще е способен да извърши каквато и да било друга дейност.

Добре, де, ами ако момчетата не мислят за секс на всеки седем секунди, точно колко често в съзнанието им изплува гледката на теб в онази ужасно впита рокля? Този въпрос беше зададен в САЩ в една от най-откровените секс анкети, правена някога. 54% от мъжете споделят, че мислят за секс всеки ден или няколко пъти дневно, 43% казват, че се сещат за това само няколко пъти седмично, а 4% отговарят веднъж месечно или по-малко.

Сигурни сме, че ти е любопитно как стои въпросът при нас. Е, американците са помислили и за това. 19% от жените отговорили, че мислят за секс всеки ден или няколко пъти дневно, 67% го правят няколко пъти седмично, а цели 14% имат палави мисли едва веднъж месечно или дори по-рядко. Добре, че анкетата не включва хора под 16 години, защото подозираме, че съвременната жена е успяла да запълни пропуските.

6. Мъжете никога не симулират

Съжаляваме, но не е така! Момчетата също симулират особено, когато са уморени, вече са правили секс няколко пъти или са пийнали повечко. Други причини да реши да ти покаже актьорските си умения могат да бъдат стрес, ранното сутрешно онаниране или някои медикаменти, които приема.

А за какво го правят? Обяснението е същото като при жените. Просто искат сексът да спре, но без да нараняват чувствата на партньорката си.

И двата пола симулират, за да предпазят егото на половинката си и да я накарат да се чувства добре като същевременно сложат край на палавите занимания, до които хич не им е в момента. Имай предвид обаче, че на момчетата им е много по-трудно да се преструват от нас, защото прикриването на доказателството за оргазъм или липсата му при тях си е сложно предизвикателство. 

7. Мъжете не си падат по предиграта

Всъщност, повечето я обожават. Кой мъж не обича да пипа, гледа, участва в игрички и малко по малко да те побърква от удоволствие? Искат същото в замяна, разбира се. При тях масажът и стимулацията на други места по тялото освен гениталиите не са на същата почит като при нас, но твърдението, че единствената им цел е да достигнат оргазъм е мит.

Анкетите също показват, че повечето мъже доставят орална радост на партньорките си – така твърдят 80% от женените господа и 71% от свободните. Въпреки това насладата от доставяне и получаване на удоволствие чрез предиграта се научава с опита. Обикновено, докато са млади, момчетата предпочитат бързо да се нахвърлят на основното ястие вероятно от страх да не свършат прекалено бързо или „платната“ да утихнат. В други моменти пък проблемът е рискованото място, където може да ви хванат в крачка, като къщата на техните например. С годините просто започват да осъзнават, че колкото повече време ти отнема сексът, толкова по-вълнуващо е преживяването от него. 

8. Мъжете се възбуждат само при наличието на секси бельо

Е, не са чак толкова елементарни, колкото ни се иска. Вкусовете в бельото са толкова, колкото и видове бельо съществуват на пазара. Всъщност, може би дори повече.

Проучванията показват, че мъжете предпочитат разнообразието, така че дори да носиш все онези дантелени искрящо червени боксерки, по които се е побъркал веднъж, рано или късно те ще го отегчат. Различните типове бельо подчертават разнообразни черти от сексуалността ти и като ги разнообразяваш често ще се чувства сякаш си ляга с различна жена всяка нощ. Има дори момчета, които намират кюлотите на Бриджит Джоунс за възбуждащи, защото се предполага, че тя изобщо не е имала намерение да си ги показва, но не е могла да устои на мощната сила на привлекателността на партньора си...

Предпочитанията за светлината в стаята, бельото и нивото на разголване варират от човек до човек и от ситуация до ситуация. Според скорошна анкета например, три четвърти от представителите на другия пол предпочитат секса на светло, но със сигурност не всички мъже харесват всичко да е на показ. И докато някои момчета обожават дантеленото червено бельо, други се възбуждат много повече от по-сдържания, нежен и копринен тип. Единственият начин да разбереш какво харесва твоят сладур е добрата комуникация по метода проба и грешка.