Сексът може да се превърне в досадно задължение, ако всеки път е един и същ. „Отегчението при секса е едно от най-честите оплаквания при двойките“, коментират сексолозите.

Тоест промяната на нещата решава проблема. Не, не се налага да висите от полюлея или да правите челни стойки, за да ви е по-интересно. Просто опитай тези осем ъпдейта на класическите пози, за да освежиш спалнята си.

1.    Кучешката, опряна на лакти

В традиционната версия ти си на колене и се опираш на дланите си, докато партньорът ти е на колене и прониква изотзад, но ако се облегнеш на лактите, вместо на дланите си, ще промениш ъгъла на проникване. Това позволява на партньора да проникне по-дълбоко. И освен това няма да си натоварваш китките.

2.    Кучешката, с колан или шал

Друга интересна версия на кучешката поза е с добавянето на колан или шал към картинката. Сложи ръце на коленете си и накарай партньора ти да сложи широк шал или колан върху бедрата ти.  Партньорът ти ще те придърпва към себе си с другия край на колана или шала и ще прониква по-дълбоко. Нагласете колана или шала така, че да не се пързаля.

3.    Мисионерската, с допълнително триене

Допълнителното триене носи повече удоволствие. Традиционният формат е жената по гръб, мъжът върху нея. Започнете по обичайния начин, но пъхни краката си между неговите и го накарай да извие тялото си напред, така че членът му да се търка в клитора ти. Стисни си краката, за да стегнеш вагината си и да има повече триене.

4.    Жената отгоре, с допълнителна клиторна стимулация

Вместо да възсядаш твоя човек, докато той лежи по гръб с изпънати крака, го накарай да ги свие в колената, така че стъпалата му да стъпват здраво върху матрака. Докато се движиш върху него, сложи единия си крак от външната страна на бедрото му, а другия между краката му. Това ти позволява да контролираш ъгъла на проникването и да триеш клитора си в пубисната му кост.

5.    Каубойската, с краката му на ромб

При стандартната поза ти си го възседнала с гръб към него. В новата версия краката му са свити в коленете, разтворени настрани, стъпалата му се опират едно в друго, за да се получи ромб. Възседни го и се наведи малко напред, за да получиш допълнителна стимулация на клитора. Освен това, можеш да галиш тестисите му и да притискаш перинеума – областта между скротума и ансуа му, където има много нервни окончания.

6.    Кучешката, с краката ти около бедрата му

Слезте от леглото, за по-добро проникване, по-силен оргазъм и по-добра гледка към задника на партньора ти. Легни по корем на ръба на леглото, с бедра и крака извън леглото и увий краката си около бедрата му.  Накарай го да стои зад теб на пода и да тласка. Подпри се на лакти за по-дълбоко проникване. Освен това ще можеш да се стимулираш допълнително със свободната ръка.

7.    Жената отгоре, странично

Вместо да си с лице или гръб към него, се обърни странично.За да пазиш равновесие, сложи ръцете си от двете страни на тялото му и стъпи на пода. Ще можеш да се плъзгаш напред-назад, колкото искаш и ще постигнеш оптимална стимулация. Ще можеш и да нагласиш пениса му върху g-точката си за цялостна стимулация.

8.    Мисионерската, с щипка йога

Независимо дали си експерт, или едва сега започваш с йогата, някои пози от нея ще разнообразят секса. Вместо да си разтваряш краката със силата на мускулите, се хвани зад колената. Свий краката с бедра към стомаха и ходила към тавана, след това си хвани ходилата и разтвори краката широко. Тази поза отпуска кръста, разтваря бедрата и позволява много дълбоко проникване.

TrafficNews.bg