Mмм, да. Определено има ситуации, в които лубрикантът не само е полезен, но си е направо задължителен (в случай, че искаш да получиш максималко удоволствие, разбира се!)

Лубрикантът е сред основните компоненти по пътя към страхотния секс. Той може както да намали дискомфорта от триещите движения, така и да помогне в случай, че презервативът е по-сух, отколкото трябва. Като цяло лубрикантът крие много възможности и това е една от причините да си е направо задължителен, пише Cosmopolitan.bg. Ако искаш да получиш само удволствие, без да мислиш за последиците - по-добре си вземи лубрикант на водна основа, тъй като те са най-безопасни за кожата.

Ето за какво още може да ти бъде полезен лубрикантът в секс забавленията:

1. За самозадоволяване

Дори сексът може да се промени доста и най-вече да се подобри с помощта на лубрикант.

2. За самозадоволяване с вибратор

Представи си как пулсира, докосвайки чувствителните ти точки... Сега добави няколко капки лубрикант към това плавно плъзгане върху и около клитора... Усещанията ще бъдат същите, но доста по-силни. 

Не забравяй! Ако използваш лубрикант, който не е на водна основа, провери от какъв материал е изработена играчката, за да не наруши целостта й.

3. За вагинален секс

Тук няма как да сбъркаш. Можеш да нанесеш лубрикант върху тялото си, пениса му или върху самия презерватив.

4. За смазка вътре в презерватива

Много мъже се оплакват, че презервативът влошава усещането. И ако добавите малко смазка вътре ще бъде много по-приятно. Само не прекалявайте: една или две капки са достатъчни!

5. За анален секс (разбира се !!!)

За разлика от влагалището, при ануса няма естествено смазване, следователно, в повечето случаи лубрикантът ще ти бъде полезен.

6. За орален секс

Може да звучи странно, но е абсолютно вярно! Често слюнката се използва за смазка, но изобщо не е подходяща, затова по-добре си вземи някакъв лубрикант, който ще ти бъде приятен на вкус.

7. За интимен масаж

Всички смазочни материали с прилично качество са безопасни за кожата, така че могат да се използват не само за секс. Плюс това, използването на лубрикант за масаж на гърба, врата, ходилата, бедрата... е добро начало за един страхотен и разгорещен секс!