За жените невинаги оргазмът се случва с лекота и затова много дами се чувстват неудовлетворени в сексуално отношение. Разбира се, има техники и съвети, които могат да ни помогнат да подобрим сексуалните си възможности, както и да достигаме по-лесно до оргазъм. Вижте няколко такива съвета.

Не пропускайте любовната игра

Проучване, публикувано в журнала „Хормони и поведение“, показва, че високите нива на окситоцин в тялото помагат на двойките да имат по-чувствени оргазми. За да се радвате на по-високи нива не е необходимо да взимате добавки, достатъчно е само да се гушкате повече, да се докосвате, милвате и целувате, с други думи – да не пропускате любовната игра. Тя ще ви помогне да стигнете по-лесно до оргазъм, пише Az-jenata.bg.

Забавете финала

Вместо да бързате да достигнете оргазъм, науката казва, че трябва да изградим пътя си към оргазма като спираме от време на време акта, все едно вървим по ръба и забавяме темпото. Това ще увеличи значително удоволствието, което ще изпитате при свършване.

Упражнявайте се

Както всяко нещо, в което искаме да сме много добри, така и в секса следва да се упражняваме много, за да усъвършенстваме уменията си. От голямо значение е да сме и в добра физическа форма, като редовните тренировки подобряват общия мускулен тонус, стимулират кръвния поток към гениталиите, което води до увеличаване на желанието и подобрява настроението.

Бъдете повече егоисти

Много често се оказва, че мислим повече за това да доставим удоволствие, вместо да насочим фокуса си върху нас самите. Целта всъщност трябва да е точно такава – да се концентрираме най-вече върху собственото удоволствие. Тревожим се прекалено много дали партньорът ни се чувства добре, изпитва ли удоволствие, комфортно ли му е, а това забавя нашия оргазъм. Възможно е дори да не стигнем до него от прекалено много мисли за другия.

Не се опитвайте да стигнете до оргазъм

Може да звучи абсурдно, но всъщност разковничето е именно в липсата на прекалено старание да свършите. Вместо това е добре просто да се отпуснете и да се оставите на удоволствието да ви завладее, като не мислите за никакви други странични неща освен секса.

Открийте нещата, които ви възбуждат

За да се настроите на секс вълна е важно да знаете какво ви предразполага и възбужда, както и кои са спирачките ви в секса. Това е голяма част от процеса към достигане на оргазъм, тъй като всеки човек се възбужда от различни неща, както и желанието му може да бъде прекъснато вследствие на нещо определено и конкретно за него. Когато знаете достатъчно за тези неща, ще е по-лесно да свършвате.

Приветствайте тантра техники

За по-чувствени изживявания в леглото може да опитате да намесите тантрическите тактики. Една от тях е да седнете един срещу друг, да заемете удобна позиция и да се гледате право в очите за поне 30 секунди или минута. Старайте се да сте фокусирани с ляво око върху ляво око и да не местите поглед напред-назад. Емпатията всъщност работи основно чрез зрителния контакт и усещането за невероятна дълбочина между двама души. Грижата и разбирането на партньора посредством зрителния контакт спомага да се увеличи удоволствието от секса.