При повечето жени оргазмът трае много малко - едва няколко секунди. В момента на върховна наслада някои части на мозъка се изключват и се освобождават неврохормони, но след това съзнанието и логиката отново се връщат, а с тях и мисълта: „Ето, получих оргазъм... Това е всичко....".

Това, че вече сте успяла да свършите, съвсем не означава, че всичко е свършило. Оргазмът не е кулминацията на секса, върхът на планината, който трябва да бъде покорен, а след това да се спуснете обратно надолу. Това състояние може да продължи доста по-дълго - минути, а понякога и часове! 

Мисълта за това може да бъде много плашеща. Кой човек може да си позволи да загуби контрол над тялото си за толкова дълго време? Много жени подсъзнателно се страхуват, че просто няма да могат да понесат такава наслада. Разбира се, не спират да мислят и за грижите, които трябва да полагат за удоволствието на партньора си. След оргазма жената започва всячески да се старае да се отплати на партньора си и не си позволява да се отпусне, за да може отново да почувства върховната наслада от секса. 

Заслужава си да опитате да удължите оргазма! Това ще ви позволи да получите куп нови приятни усещания и да узнаете повече за своите възможности. 

Как да го направите? Пътят към дългия оргазъм започва с... отношението към него. Оттук нататък не трябва да гледате на него единствено като на любимата ви част от секса, а като на състояние. Всяка вълна от удоволствие в тялото - това е оргазъм, дори ако е по-скоро мини, отколкото супер. Опитайте се да разпространите този екстаз по цялото си тяло. Усещанията ще ви изненадат много приятно! Също така, оргазъм може да стане по-дълъг, когато съзнателно, когато се намирате близо до него, забавяте настъпването му.

Вижте седем прости техники, които според специалистите ще ви позволят да се наслаждавате на секса много по-дълго и интензивно: 

Отпускане

Това е първата стъпка към чувствителността. Признайте, че е много трудно да се възбудите, когато мислите ви са заети с проблеми от ежедневието. Възползвайте се от многобройните техники за релаксация - от йога и активни физически упражнения до масаж и горещи вани, и няма да съжалявате!

Дишане

Можете да изпробвате няколко различни техники на дишане:  пълно коремно дишане, бързо дишане с уста, задържане на дъха (внимавайте с последното).

В момента, в който стигнете до оргазъм, опитайте да дишате по един от гореспоменатите начини и ще бъдете приятно изненадана от новите усещания!

Протяжен звук

Когато оргазмът настъпи, поемете дълбоко дъх и издишайте със звук (например, а-а-а-а). Това със сигурност ще ви помогне да удължите момента на върховно удоволствие, пише Блиц.

Прости движения

Опитайте се да движите бедрата си леко в кръг или нагоре и надолу. Това увеличава притока на кръв към тазовите органи. Между другото, това упражнение може да се прави и просто така - то развива чувствителността. 

Изразете емоцията си

Едно от препятствията към оргазма е потискането на емоциите. Понякога просто не си позволяваме да изпитваме чувства, а това оказва огромно влияние на чувствителността ни в леглото. Изразявайте емоциите си открито и ще усетите колко леко ще ви стане на душата и тялото! 

Фокусирайте се върху усещанията

Почувствайте тялото си - от косата до връхчетата на пръстите на краката си и разпространете разтърсващото усещане навсякъде. Това ще ви позволи да удължите насладата, която ви е донесъл сексът, за по-дълго време. 

Яхнете вълната

Неслучайно сравняват оргазма с бушуващ океан. В момента на върховна наслада почувствайте това състояние, оставайки на гребена на "вълната".