Тъжната истина е, че периодът на букетите и бонбоните, както и на страстната любов в един момент преминават, а след брака започва нов период и една омъжена жена има нови причини за стрес.

Придобивайки статут на омъжена жена, младите съпруги не винаги са готови за домашните трудности, пред които се изправят и често изпитват стрес. Оказа се, че има точно седем причини, поради които омъжените жени изпитват негативни чувства.

Ето кои са седемте причини за стрес при омъжените жени:

Причина №1: Прекомерна самостоятелност

Ако се опитате да бъдете съвестен работник, прекрасна домакиня и прекрасна майка, рано или късно ще имате нервен срив. Комбинирането на всички роли наведнъж е твърде трудно за един човек.

Дори ако съпругът се гордее с вас и се чувствате като „супер жена“ не бива да го правите. Изберете една роля като основна и решете останалите задачи, доколкото е възможно.

Причина №2: Липса на време за себе си

Много е важно жената да се грижи за себе си и да намира време, в което да бъде сама и да се отпусне. Трудно е за омъжена жена да намери час-два за себе си, особено когато в семейството се появят деца. Но да намерите време за себе си е необходимо, в противен случай ще бъдете много стресирани.

Причина №3: Отказът на съпруга да отглежда децата

Повечето хора са свикнали с факта, че само жена се занимава с децата, но това е коренно погрешно, дори ако една жена не работи, а мъж издържа цялото семейство. Родителството е тежък труд и ако съпругът ви не ви помогне, то последствията за психиката ви може да са страшни.

Причина №4: Липса на романтика в брачната връзка

Сключването на брак не е причина да се откажете от романтичните вечери със съпруга. Напротив, романтиката ще засили връзката ви и ще ви направи по-щастливи. Ако тя изчезне една жена може да започне да се чувства използвана и това е директен път към стреса.

Не забравяйте един а друг – все пак децата могат да бъдат изпратени при бабите и дядовците си или да останат с бавачка, а вие сами можете да си уредите романтична вечер.

Причина №5: Липса на баланс между работа и семеен живот

Всяка жена се нуждае от работа, но не от такава, която ще отнеме цялото й време, което трябва да прекара със семейството си. Много е важно да се намери баланс между работа и семейството, защото липсата на препитание води не само до липса на пари в семейния бюджет, но и до скука, а прекомерната заетост пък може да доведе до отдалечаване от семейството.

Причина №6: Да станете ръководител на всичко

Много мъже всъщност не се замислят колко трудно се поддържа чиста и спретната къща. Междувременно жените могат да изпитат истински стрес от необходимостта да контролират всичко. Съпругът трябва да помогне на жена си, освобождавайки я от част от домашните й задължения.

Причина №7: Липса на комуникация между съпрузите

Женените жени могат да изпитат стрес, ако общуването им със съпруга й започне да се ограничава само до обсъждане на семейните проблеми и/или децата. Те се нуждаят от емоционална близост и комуникация поне няколко минути на ден насаме.

Източник: Blitz.bg