Случва се и най-сексапилните и привлекателни личности да не могат да си намерят постоянен партньор и/или да страдат от неуспехи в любовта. Причините за това могат да са най-разнообразни – от лоша преценка към противоположния пол до липса на време или късмет. Възможно е причината да си стоите необвързани да се крие във вашия характер или в нагласата ви към връзките като цяло. Ето и 7 основателни причини защо не можете да изградите любовни взаимоотношения, въпреки че сте доста привлекателни и ухажвани:

1. Не вярвате във връзките
Знаете ли какъв тип хора така и не успяват да изградят стабилни любовни отношения? Ами тези, които смятат, че съвършената любов не съществува. Тези които са убедени, че търсенето на идеалния партньор е губене на време и онези, които смятат, че никога няма да срещнат истински лоялен човек. Този тип супер предпазливи и предубедени личности сами се крият от любовта. Те са вечно недоволни от своите гаджета и са склонни да скъсат с тях за най-маловажната причина.

2. Имате твърде голямо самочувствие
Ако се смятате за абсолютно невероятни и все ви се струва, че на света не съществува достоен партньор за вас, то може би е точно така. Доброто самочувствие е хубаво нещо, но само когато е в нормални граници. Някои хора живеят с чувството за превъзходство над останалите и това им играе лоша шега в техните взаимоотношения. Дори и най-нахаканият представител на противоположния пол може да не се осмели да ви приближи, ако се имате за голяма работа!

3. Струва ви се, че не ви трябва половинка, за да си живеете щастливо
Ако усещате, че сте си самодостатъчни и обичате живота си на необвързан човек, може и никога да не срещнете идеалния партньор. Все пак трябва да се оглеждате за любовта, за да я откриете и да сте отворени за нея, когато тя почука на вратата ви. Възможно е да сте с такава нагласа, ако в миналото сте преживели травмиращи любовни разочарования и вече ви е страх да отваряте сърцето си отново.

4. Фокусирани сте върху кариерата си
Ако сте твърде заети с професионалния си живот и нямате време да мислите за любов, тя може и да не се появи скоро. Може да звучи като някакво клише, но ще трябва да освободите претъпкания си график в работата, ако искате щастие и в личния си живот.

5. Имате страхотни приятели – всичките необвързани
Ако се движите в компания от необвързани приятели, с които си прекарвате страхотно времето, то може и да нямате възможност да си хванете гадже скоро. Това важи с особена сила, ако приятелите ви имат негативно отношение към връзките и ви влияят в тая посока.

6. Не се уважавате достатъчно
Преди да можете да споделите живота си с някой друг, първо трябва да се научите да уважавате и обичате себе си. Трябва да знаете кой сте, какво искате от живота си и в каква посока сте тръгнали.

7. Страх ви е от промяна
Ако усещате, че животът ви вече е перфектен, може и да ви е трудно да включите друг човек в него. Може и да искате да си имате постоянен партньор, но да ви е страх, че наличието на такъв ще промени живота, който вече сте си създали и ще ви извади от зоната на комфорта. Няма нищо лошо в промяната!