Когато току-що си се разделила с дългогодишното си гадже, понякога искаш да избързаш и да преспиш с някой друг.

Може би си се чувствала задушена във връзката си и копнееш за интимност с някой друг, или пък сърцето ти е разбито и си искаш гаджето обратно, или искаш да го забравиш, или и двете.

При всички положения има няколко основни правила, които е добре да спазваш, преди да се отдадеш на възстановяващ секс след края на сериозна връзка.

Не прелитай от мъж на мъж
Колкото и да се изкушаваш да скачаш от легло в легло след раздялата, не го прави, защото ще трябва да понесеш още удари по самочувствието си и да ти разбият сърцето. Терапевтите съветват да не сменяш мъжете серийно, защото колкото и да се стараеш да не влагаш емоция в цялата работа, накрая пак ще изпаднеш в паника.

Пази се
Не забравяй безопасния секс. И без това си в уязвимо емоционално състояние, не ти трябва и венерическа болест или бременност.

Не прави секс за отмъщение
Ако ти си изоставената, може би ще искаш да си отмъстиш като преспиш с някой друг, но специалистите съветват да не го правиш. Избягвай мислите от сорта на: „Сега ще му покажа аз на него, ще види той, като си намеря друг“! Обикновено мъжете първи се втурват да си отмъщават по този начин, но във всеки случай връзка, започнала по този начин, е обречена.

Първо преживей раздялата
Ако си тръгнала да си търсиш нов любовник, докато още не си преживяла раздялата с предишния, ще си имаш проблеми. Макар в началото „ловът“ да е приятен, е много вероятно в новата ти връзка да се появят проблеми, защото не си преживяла старата.

За да се почувстваш по-добре, първо осмисли раздялата и какво я е причинило.

Сексът за възстановяване ще те накара да се почувстваш добре за малко, но след това може да ти стане тъжно и самотно. Не го използвай за заместител.

Съобразявай се
Да, сексът за възстановяване може да е забавен, но все пак не забравяй, че не си само ти. Има и друг човек, който има някакви чувства, така че се съобразявай с тях, така че да не го нараниш. Не забравяй, че този, с когото преспиш, е човек и има чувства и може да се влюби в теб.

Бъди ясна в намеренията си
Не подвеждай някого, ако имаш намерение връзката ви да е само физическа. Бъди ясна и открита и му кажи, че просто имаш нужда от секс, за да преживееш раздялата с предишното си гадже, но не и да се обвързваш сериозно.

Дай си време
Времето, казват, лекува. И това определено е така, когато преживяваш раздяла. Ако скочиш в леглото с някой нов много скоро след раздялата, внимавай, защото можеш много да съжаляваш след това.

Дай си време да потъгуваш и да го преживееш, преди да тръгнеш с нов мъж. Ако започнеш прибързана връзка, само прикриваш болката от предишната с вълнението на новата, без да си осмислила причините за края на старата и да си истински готова за нова любов.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg