Продължителният секс не е гаранция за добър секс, но пък когато сексът е добър, на всеки му се иска да продължава по-дълго. Ето няколко пози, които ще ви помогнат да удължите удоволствието.

Странична езда

Тази поза позволява да контролирате темпото, а също и мускулното напрежение е по-малко. Когато сте отгоре, имате усещането, че сте "по-широки", а това намалява триенето и удължава момента до достигането на оргазъм, пише Rozali.com.

Ножици

Тази поза позволява дълбоко проникване, а движенията са бавни, което удължава продължителността на секса.

Сибиан

При тази поза мъжът е легнал по гръб върху леглото, а краката му са стъпили на пода. Жената е с лице към него в поза ездачка. При поза сибиан не само жената, но и мъжът има възможност да контролира темпото и дълбочината на проникване, повдигайки таза, опирайки се с крака на пода.

Пеперуда

Смяна на ролите - жената е легнала на леглото, а краката й са стъпили на пода. Мъжът е на колене на пода с лице към нея. Тази поза осигурява дълбоко проникване без излишно напрежение и триене, така че сексът може да се окаже по-продължителен от обикновено.

Лъжички

Идеална поза за сън, но и идеална поза за по-продължителен секс. Удобна и релаксираща е и не изисква особено физическо усилие.

Обратен сибиан

Разликата е, че не сте с лице, а с гръб обяздила партньора си. При така промененият ъгъл на проникване сексът може да бъде доста по-продължителен.

Винт

Прилича донякъде на пеперудата. Жената е в поза лъжички на ръба на леглото, а мъжът е коленичил на пода. Отново ъгълът на проникване и различната стимулация, която осигурява, водят до удължаване на сексуалното удоволствие.