За съжаление, повечето от нас са научени да мислят, че сексът абсолютно всеки път е фантастично преживяване (и винаги трябва да завършва с оргазъм).

Горното твърдение е най-опасният мит, свързан със секса.

Първо, оргазмът далеч не означава, че страстните игрички са се увенчали с успех – много от хората се доволни от секса и без да стигат до върха. Второ, не е реалистично да си мислиш, че сексът ще е невероятен ВИНАГИ. Понякога оргазмите са по-силни, понякога са... хм, обикновени. А понякога цялото нещо е просто смешно, пише Cosmopolitan.bg.

Истината е, че всеки от нас е имал не чак толкова вълнуващ сексуален контакт, дори той да се е случил с човек, който много ни възбужда. Единственият начин да надградиш постигнатото е чрез разговори с партньора и постоянно изпробване на нови техники.

Ето още няколко супер важни съвета в секса, които сигурно си чувала, но понякога забравяш да приложиш.

1. Запомни – най-важният орган по време на сека е мозъкът ти.

Звучи очевидно, но най-бомбастични резултати се постигат, когато имаш дълбока връзка с партньора си. И чуй – това не означава да си дълбоко влюбена и в дългогодишна връзка. Дори с този човек да се виждате необвързващо от време на време, ако емоционалната ви връзка е достатъчно силна, то сексът също ще бъде фантастичен, тъй като е изграден на доверие.

2. Комуникацията е невероятно важна.

И така, срещаш се с много специален за теб мъж, дори мислиш, че си влюбена... Но сексът е далеч от горещ. Решението? Да поговориш с човека до себе си. Добрият сексуален живот се основава на успешната и искрена комуникация между партньорите. Не се страхувай да кажеш „Това, което правиш не работи за мен“. Говори за нещата, които те възбуждат. Мъжът няма кристално кълбо, което да му подсказва какво да прави. Може нещо да е въздействало супер на предишната му приятелка, но на теб да не влияе изобщо. Разбира се, разговорът трябва да върви в положителна насока – важно е да отправиш конструктивна критика, а не обвинение, което да нарани чувствата му.

3. Разнообразието е ключът към успеха.

Яж всеки ден пилешка пържола за вечеря и съвсем скоро няма да можеш да погледнеш пилешко. Принципът със секса е същият, макар да си чувала шегата „Сексът е като пицата. Дори когато е лош, пак става“. Да, може и да не е лош, но със сигурност ще ти стане скучен, ако елементите в него се повтарят до безкрай.

Много двойки изпадат в сексуална „дупка“, защото правят едни и същи неща, в определено време, с еднакъв резултат. Сексът се превръща в рутина, вместо в нещо вълнуващо, което очакват с нетърпение.

Както се досещаш, решението се крие в разнообразието (по-лесно да се каже, отколкото да се изпълни). Постигни го по начини, които карат и двама ви да се чувствате комфортно – сменете стаята, отидете в провинцията и си намерете усамотено местенце, започнете да правите секс сутрин, а не вечер, купете си нова секс играчка... Стига да избягате от рутината периодично, нещата ще се наредят.

4. Не очаквай умопомрачителни резултати всеки път.

Много малко са двойките, които правят експлозивен, вълнуващ секс абсолютно всеки път, когато се захванат на „работа“. При много от нас резултатите се редуват – веднъж сексът е невероятен, друг път по-обикновен, а трети път е откровено смешен, заради някои смешен инцидент. Дори двойките, които биха писали „отличен“ на сексуалния си живот, признават, че на 10 пъти, 2-3 от тях са съвсем обикновени. Наслаждавай се на всяко едно сексуално изживяване, независимо дали го оценяваш за „среден“ или „много добър“.

5. Възползвай се максимално от секс играчките.

Идеята, че всички жени са способни да стигнат до оргазъм единствено от проникване, е най-опасната от всички. Стимулацията на клитора е направо задължителна, за да стигне жената сюблимния момент. Според статистиките, мъжете стигат до оргазъм три пъти по-често, по време на секс. Статистиката за горките представителки на нежния пол, които са правили секс за една нощ са още по-страшни. Само 4% от случайните свалки водят до оргазъм при жените, участвали в тях.

За да е сигурно, че и двамата партньори ще получат най-върховните усещания по време на секс, довери се на секс играчките. Те са идеални за успешна и интензивна стимулация на клитора – фактор, който значително повишава процентите на оргазмена успеваемост при жените.

6. Целувките не са за подценяване.

Доста двойки подценяват силата на страстната целувка. Това е неправилно, защото тя е един от наистина лесните, но много ефикасни начини за установяване на интимност преди самия акт. Тъй като целувката обикновено е прелюдия към секса, насладете й се максимално.

7. По-мокрото винаги е по-добре.

Лубрикантът наистина отвежда сексуалния акт до нови висоти. Съществува грешното разбиране, че по-младите жени не се нуждаят от допълнително овлажняване. Напротив, всяка жена може да се възползва от пълния потенциал на лубрикантите, независимо от възрастта си.