Има много митове за това какво може и какво не може да се прави с вибратора, дилдото и останалите секс-играчки.

Никога не използвай лубриканта като контрацептивен метод

30% от жените мислят, че лубриканта може да ги предпази от забременяване. Е, НЕ МОЖЕ! 45% от жените смятат, че няма как да хванат полово-предавана инфекция ако си разменят секс-играчките с приятелки. Е, МОГАТ!

Не слагай секс-играчки в съдомиялната
Може и да се изненадаш, но 40% от британците слагат вибраторите си в съдомиялната, и са сигурни, че така ги почистват перфектно. Ти НЕ го прави!

Не използвай какви да е препарати за почистване
20% от хората почистват секс-играчките си с препарат за полиране на мебели. Това може да повреди силикона, а и не е безопасно за теб. Използвай само специални антибактериални кърпички за почистване на секс-играчките си. Тези за лице НЕ са подходящи.

Не се лишавай от удоволствие по което и да е време на месеца
Дори да си неразположена, ако секс-играчката е почистена както трябва, използвай я.

Не оставяй батериите във вибратора
Ако искаш да запазиш по-дълго живота на батериите във вибратора си, ги махай след всяко ползване. Така ще предотвратиш и неволното му пускане, докато си лежи кротки в шкафчето ти.

Не замествай секс-играчката със зеленчук
45% от хората признават, че са замествали вибратора с алтернативен метод на задоволяване. Някои използват зеленчук, други – кухненско пособие, трети – свещ. Това не е ок, по-добре сложи вибратора си на по-удобно за теб място, и ползвай него.

Не го изхвърляй просто така
Е, недей да го носиш в благотворителен магазин, не го подарявай и на приятелка в нужда. 80% от хората не знаят, че секс-играчките могат да се рециклират. Но те МОГАТ. Изпращат се в лицензирани центрове за рециклиране, разглабят се, и всички, подходящи за рециклиране части, се преработват.

TrafficNews.bg