Проучване показва, че 40 милиона американци редовно посещават порно сайтове, а порно индустрията печели по почти 3 млрд. долара годишно. Оказва се, че не само младите момчета и мъжете гледат порно – една трета от потребителите са жени.

Това са много хора и всеки си има мнение, което често не се чува, заглушено от шумните дебати по темата. А повечето хора имат малко или повече умерено мнение по въпроса, включително и тези, които си признават, че редовно гледат порно.

1. „Няма лошо, ако е в умерени количества“

Велимира, на 21г., споделя, че нейният опит с порното е положителен и й е помогнал да разбере какво харесва, което пък подобрило отношенията със гаджето й. Понеже и двамата гледат, им е по-лесно да си споделят фантазиите и желанията. Според Велимира, обаче, има риск за хората, които ползват порното за заместител на връзката, вместо за подобрител.

2. „Лесбо порно, ДА, благодаря“

Милена, автор в женски сайт сподели, че започнала да гледа порно, за да се отърве от консервативното си възпитание. С голяма изненада установила, че й било по-приятно да гледа порно с лесбийки, защото не е толкова агресивно. Проучване показва, че много жени го препочитат.

3. „Порното насища възприятията ни за секса“

Радослав гледа порно сам, понякога с партньора си. Той го приема предимно положително, но се притеснява, че увеличаващото се влияние на порно индустрията пренасища възприятията ни за секса и хората понякога не правят разлика между идеята си за секс с порно звезда и реалния секс с партньора.

4. „Страхотна тема за разговори“

Цветомира обича да гледа порно сама или с гаджето си. Тя казва, че е чудесна тема за разговор с него и прави нещата в спалнята интересни и пикантни.

5. „Има нужда от подобрения в индустрията“

Дeсита, споделя, че няма нищо против порното, но индустрията има нужда от подобрения. Според нея компаниите не се грижат добре за служителите си. Друго притеснение на Десита е, че тийнейджърите често възприемат порното като образователен филм, а не като фантазия. „Това понякога води до крайности“, коментира тя.

6. „Странно ми е след това“

„Обичам порно. То ми е любимото хоби“, споделя един 26-годишен мъж, пожелал да остане анонимем и обяснява, че има смесени чувства към него. „Страхотно е, докато го гледам, но понякога ми е странно след това и се чувствам самотен.“

7. „Порно индустрията се възползва от служителите в неизгодна позиция“

Една позната от Германия ни каза, че познава жена, която е работила в индустрията няколко години и че всъщност служителите в нея не са в много добра позиция. По нейните думи на теория всичко е наред, но на практика индустрията се възползва от служителите в неизгодна позиция и им налага условия, с които те не са съвсем запознати.

TrafficNews.bg