Мнозина смятат, че са една дребна, незначителна и неестетическа част от мъжкото тяло, но грешат! Освен, че работата им е да осигурят поколението ни, тестисите имат и много други и значими функции.

  1. Произвеждат 200 милиона сперматозоида всеки ден – Да не си си мислил, че просто си висят там, докато ти си вършиш ежедневните задачи, а те бездействат. Напротив! Работата им е далеч по-интензивна от твоята, така че не ги подценявай.
  2. По време на секс може да удвоят размера си – Ако ти се струват малки сега, когато времето навън захладня, опитай се да им обърнеш внимание, когато си между бедрата на някоя заблудена. Ще забележиш, че имат функцията да растат и то доста забележимо.
  3. Най-голямата торбичка с тестиси е тежала 60кг. – Уесли Уорън е притежателя на свръх-големия скротом, но за жалост причината е рак в областта. Човекът наскоро почина в следствие на болестта си, но записва името си в историята с най-големите тестиси.
  4. В средновековието се смятало, че левият тестис прави момичета, а десният момчета– Именно по тази причина имало много хора, които принудително отстранявали левия си тестис, за да им се раждат само мъжки рожби, но често подобен тип хирургическа намеса водела до пълна стерилност.
  5. Неслучайно единият е по-увиснал от другия – Причината се крие в пестенето на място, колкото и странно да ти звучи това. Тестисите са си извоювали правото да стоят раздалечени един от друг, защото при събрани крака те се притискат взаимно, което може да ги увреди.
  6. Авокадо означава тестис – Не го знаеше това, нали? И все пак си се чудел защо толкова много си приличат. Думата „авокадо“ идва от древен индиански език, с който са си комуникирали ацтеките. Именно те са кръстили този плод така и наименованието му остава до ден днешен.
  7. През 16 век било забранено на жените да пеят в църковния хор и за това режели топките на момчетата, за да запазят ниските си тембри – Осакатяването на децата ставало по нареждане на самия папа, според който жените никога нямали да получат правото да пеят в църквите.

TrafficNews.bg