Има толкова много въпроси, свързани със секса, отговорът на които жените никога не разбират, защото са твърде неудобни, за да ги зададат.

Теми като мастурбация, "неочаквани шумове" и симулиране на оргазъм при мъжете могат да са сложни теми за обсъждане, но сексуалните експерти могат да ви предложат успокояващи съвети.

Предлагаме ви поглед върху шест от най-честите въпроси, които се въртят в женската глава, но рядко са задавани директно.

Нормално ли е партньорът ми да симулира оргазми?

ДА

Чували сме толкова често, че жените симулират оргазъм, че забравяме, че и мъжете го правят. Причината да го крият е, че техните партньорки може да се почувстват неудобно и да решат, че са направили нещо ужасно погрешно. Всъщност доста хора признават, че от време на време фалшифицират големия "Уау- момент". Проучване от 2016 г. показва, че 30 процента от северноамериканските мъже казват, че са симулирали оргазъм. Сексоложката д-р Кат ван Кърк каза, че проблемите, които карат мъжете да симулират оргазъм, са подобни на тези при жените.

"Същото е като при жените. Възможността за достигане до оргазъм може да бъде засегната от алкохола, умора, стрес и някои лекарства ", каза тя. Това обаче не означава, че сексът не е бил добър.

Ако проблемите продължават, може да си струва да проведете разговор и да откриете как можете да стигнете и до финалната линия.

Нормално ли е да предпочитам анален секс пред вагинален?

ДА

Може би е изненадващо, но жените, които са пробвали стимулация на ануса по време на любовката игра, казват, че имат по-чести оргазми от тези, които не го правят. Това е така, защото тази част от тялото е натоварена с чувствителни нервни окончания, обяснява сексоложката Джесика О'Райли.

"Районът всъщност е анатомично конфигуриран за възбуждащи оргазми, така че ако сте преживели това, няма изненада, че искате да го пробвате пак", казва тя.

Много чувствителните нервни окончания, които се намират там я правят чувствителна ерогенна зона. Действителното проникване не е необходимо за тези, които са загрижени за хигиената. Започнете с малко - съветва О'Райли и допълва - използвайте вибратор, за да се насладите на аналното забавление.

Нормално ли е вагината ми да издава шумове?

ДА

Внезапни шумове са нормални, някои може да кажат дори, че са неизбежна част от вагиналния секс.

Понякога въздухът се вкарва във влагалището по време на секс, казва д-р Филиа Kaye, и когато се освободи, чрез промяна на позицията се издава звук. Няма от какво да се притеснявате или да се чувствате неудобно, добавя тя.

Нормално ли е партньорът ми да почувства моята спирала по време на секс?

ДА

Няма опасност за вас или партньора ви, казва д-р Kaye, въпреки че за ваше удобство можете да помолите лекаря ви да я постави в по-подходяща позиция, пише Zdrave.to

Ако партньорът се оплаква, че може да почувства спиралата, вероятно тя не е сложена правилно, казва тя. Възможно е и пенисът на партньора ви да е особено чувствителен.

Нормално ли е да мастурбирам пет пъти седмично?

ДА

Жените по принцип казват, че мастурбират по-рядко от мъжете - но това не означава, че това е нездравословно. Причините, поради които жените го правят по-малко от мъжете са неизвестни, но и при тях този акт има положително въздействие - подобрява настроението им и здравето на влагалището.

Независимо от всичко, "мастурбацията е често срещана сексуална практика сред жените", каза д-р Кели Сушински.

"Жените мастурбират по различни причини – за да почувстват сексуално удоволствие, да се справят със стреса, да им помогне да заспят или да имат сексуален контакт, докато техният партньор е далече.

"Докато не причинява проблем във взаимоотношенията ви, просто се наслаждавайте на мастурбацията", съветва още тя.

Нормално ли съм, че съм хетеросексуална, но когато става въпрос за порно, се възбуждам само от лесбийски сцени?

ДА

Изследванията показват, че предпочитанията при гледане на порно не се отразяват тайните сексуални желания при жените.

Изследване на Центъра за наркомании и психично здраве в Университета в Торонто установява, че докато мъжката възбуда съответства на сексуалната им ориентация, жените не показват особени предпочитания между различните видове порно.

С други думи, жените също се възбуждат, като гледат на хетеросексуален секс, както и секс само между жени, независимо от тяхната сексуалност.

"Изследването всъщност установява, че и хетеросексуалнните и хомосексуалните жени са възбудени от видеоклиповете, показващи сексуални действия само между жени", твърдят изследователите.