В една сериозна връзка партньорите си показват един на друг както своите най-добри страни, така и най-лошите черти от характера си. Това е разбираемо – никой не може да бъде най-добрата версия на самия себе си в 100 процента от времето. И все пак много жени не осъзнават, че сами саботират отношенията си със своя партньор, защото избират да се държат по определен начин, който отвращава 99 процента от мъжете.

Ето и кои са тези 6 вида поведение, от което представителите на силния пол бягат презглава:

1. Маниачката на тема контрол

Има един вид жени, които искат да имат пълен контрол над връзката, поставяйки мъжа „на мястото му“ многократно. Те гледат на себе си като на „по-важната“ половинка. Този тип жени вбесяват мъжа до себе си като непрекъснато го критикуват и му правят забележки за щяло и нещяло. Те не само се опитват да го контролират, но подкопават ежедневно самочувствието му, съмнявайки се в неговата компетентност. Мъжът започва подсъзнателно да се чувства така, сякаш жената ограбва неговата мъжественост, пише Tialoto.bg.

2. Жената-майка

Има един вид жени, които обичат да се държат като майки на своите партньори. Тези жени задушават половинките си като все се тревожат за тях. Освен това този тип жена е склонна да поема твърде много върху себе си – тя товари своите плещи с всички радости, всички скърби, всички възходи и падения в отношенията и така оказва натиск върху самата себе си. Тя непрекъснато се чуди как се чувства половинката ѝ, какво може да направи, за да подобри връзката, а в крайна сметка мъжът започва да се бунтува.

3. Жената вамп

Жената вамп е чаровна, но само за известно време. Тази жена умее да привлече мъжа в ръцете си, като залага на своята сексуалност. С други думи, тя контролира партньора си със секс. Причината поради която тя саботира връзката е, че по същество манипулира и изнудва партньора си и той в даден момент започва да негодува.

4. Девойката в беда

Концепцията за „девойката в беда“ е проста: момчето среща момичето, спасява го и двамата заживяват щастливо след това. Може да звучи романтично и лесно, но тази връзка е успешна за кратко. В дългосрочен план няма жена, която вечно да бъде в беда, а мъжът до нея не може все да го играе герой – твърде изтощително и нереалистично е. В края на краищата, мъжът започва да се възмущава от мрънкащата, мързелива и некомпетентна жена до себе си.

5. Жената-дразнител

Има един тип жени, които обичат да дразнят човека до себе си нарочно. В началото на връзката това е забавно, но след време носи голяма неудовлетвореност от отношенията. Умишлените дрязги между партньорите изграждат стена между тях. Мъжът започва да се чувства неудовлетворен, неадекватен и самотен.

6. Принцесата

Когато една жена играе ролята на „принцесата“, тя мисли много по-малко за отношенията си, но много повече я е грижа за самата нея. Тази жена иска да бъде глезена, обожавана и поставена на пиедестал от мъжа си. Жените, които възприемат тази роля, не само ограбват щастието на половинката си (тъй като връзката е твърде празна), но и си отнемат сами шанса да изживеят истинска любов.