Започвате да излизате с някого и той бърза да ви предложи приятелство в социалните мрежи. Помислете си пак преди да приемете! Има няколко добри причини да държите личните си отношения далече от Facebook и Instagram.

1. Не си вадите погрешни заключения

Когато влезете в личния му живот (т.е. в профила му), това, което видите, може веднага да повлияе на отношението ви към съответния човек. В главата ви вече ще се завъртят разни мисли, които може да са съвсем погрешни, но да ви помогнат да провалите връзката си още в началото, пише Tialoto.bg.

2. Няма да се вглъбите в анализиране на всеки пост

Информацията е опасна, особено погрешно разбрана. Представете си колко време ще загубите в опити да анализирате всеки негов пост, да го следите онлайн и да гледате какво харесва и какво не.

3. Пазите личното си пространство

За двама души във връзка е много важно да си бъдат интересни и да имат лично пространство. Не му давайте достъп до своите социални мрежи и това ще ви помогне да запазите собственото си лично пространство и да си спестите куп обяснения.

4. Не се превръщате в преследвач

Когато знаете, че имате достъп до неговия личен живот, изкушението постоянно да следите какво прави в социалните мрежи, е много голямо. Накрая ще се превърнете в преследвач.

5. Опазвате връзката си

Ако сте приятели с гаджето си, много по-лични неща и снимки между вас по всяка вероятност ще бъдат публично достояние. Това може да провокира завист и коментари от трети страни, които да ви подразнят или да повлияят негативно на връзката ви.

6. Комуникирате наистина

Все по-често човешките отношения се дигитализират и социалните мрежи помагат до голяма степен за това. Ако обаче не сте „приятели“ онлайн, ще се чувате по-често и ще можете да обсъждате по-голяма част от проблемите си лице в лице.