Сексът е много полезен, защото:

 1.  Сексът гори калории и то немалко! Ако правите любов около 1 час, ще изгорите около 300 калории, така че редовните сексуални забавления се отразяват благотворно на фигурата.

2. Укрепва работата на сърцето и мускулите, така че дори хора с проблеми на сърдечно-съдовата система могат смело да се отдадат на любов.

 3. Еротичните ласки са страхотно оръжие против пагубните влияния на стреса. Лягайки по гръб, човек подсъзнателно се подготвя за почивка и откъсване от всички ежедневни грижи. Ако в същото време се активира производството на окситоцин - хормонът на щастието, нивото му в кръвта се повишава и организмът изпада в "нирвана". Колкото повече са интимните моменти, толкова повече окситоцин се освобождава в тялото, следователно, трябва да си го доставяме колкото се може по-често. 

4. Редовният секс пази от болести, тъй като по време на правенето на любов в организма се освобождават ендорфини, способни да ни спасят от всички видове болка. Той защитава имунната система, и учени са установили, че правейки секс само два пъти седмично, може да забравим за грипа и простудата. 

5. Сексът е естествен антидепресант, едно от най-ефективните средства за борба с страховете, депресията, тревожността. 

6. Оргазмите са най-добрите приятели на нашата кожа. Редовното практикуване на секс забавя процесите на стареене, и може да не се безпокоим за появата на бръчки! Която и причина да изберем, му се отдаваме безрезервно - няма противопоказания!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg