Заели сте се да правите секс, а партньорът ви внезапно започва да се лигави с детски глас? Или забравя за хигиената, като ви кара да се „наслаждавате“ на потното му тяло? Някои мъжки навика в леглото са способни да „убият“ всякакво желание за секс, пише Rozali.com.

Защо партньорът ви се държи толкова странно в леглото и какво да правите?

Ето какви са съветите на специалистите:

Говори твърде много

Докато ви гали, любимият пуска някакви шегички, коментира това, което прави, сякаш е спортен коментатор на мач, или внезапно започва да използва мръсни думи. А за вас така е трудно да се отпуснете и да се насладите на секса. Възможно е това да е от нервност или пък той да смята подобни думи за възбуждащи: чул е в някой филм, харесало му е и е решил да повтори. Специалистите съветват в такива ситуации внимателно да намекнете на мъжа до себе си, че неговото бърборене ви разсейва. Още по-неприятно е, ако по време на такава близост партньорът ежеминутно да търси обратна връзка, като тревожно пита: „Как си?“, „Свършваш ли?“, „Добре ли е?“... Сексолозите казват, че по такъв начин мъжът наистина проявява загриженост за удоволствието на жената. Затова е добре вие да се отнесете снизходително. Е, ако все пак тези въпроси ви пречат, откровено кажете на любимия, че без тази обратна връзка удоволствието ще е по-силно.

Обича да гледа порно преди секс

Понякога съвместното гледане на такива филми преди секс помага да разпалите атмосферата в спалнята. Но ако той постоянно се нуждае от загрявка с помощта на силиконови порноактриси, това започва да ви дразни и се чувствате излишна в леглото. Възможно е партньорът ви да не се възбужда достатъчно. Причина за това могат да са и продължителните, превърнали се в монотонни, отношения, стресът и разни други дразнители, обясняват сексолозите. За да промените нещата, намерете начин да разнообразите интимния си живот. По-често използвайте ролеви игри, секс играчки, мануални и орални техники.

Твърде често сменя позите

Понякога партньорът така ви мята насам-натам, че ви се струва, че не сте в леглото, а на циркова арена с акробатични номера. Да, честата смяна на пози може да ви разсее във важния момент и да не стигнете до оргазъм. Сексолозите уверено заявяват: мъжът не би сменял позите без причина. Ако го прави, значи не му достига стимулация на члена, за да може да изпита оргазъм. Тогава съветът е жената да се заеме с тренировка на мускулите на тазовото дъно. Включете и ръцете си, за да стимулирате допълнително партньора.

Не си взима душ преди секс

Потно мъжко тяло, разпръскващо феромони... Това е възбуждащо, но само... в еротичните филми. В реалността пренебрегващият хигиената мъж отблъсква любимата си и я дразни. За каква страст може да става дума тогава? Разбира се, не говорим за ситуацията, когато двойката заедно се изпотява в процеса на разпалване на страстта, а когато мъжът няма навика да се къпе преди интимности. Ако след дълъг работен ден той се шмугне в леглото така – лепкав и неприятен, можете да го въвлечете в любовна игра и заедно да си вземете душ. Това ще му хареса, твърдят експертите.

Остава по... чорапи

По необяснима причина някои мъже сякаш смятат за свой дълг да останат по време на секс с чорапи или риза например. Така жената има неприятното чувство, че партньорът й едва ли не бърза за съвещание и смята интимността за нещо второстепенно. Все пак има и друго обяснение: мъжът е толкова разгорещен, че много бърза да се слее с любимата си. Ризата и чорапите не му пречат – вие сте важна в този момент, затова не придава особено значение на подробностите. Но ако това ви дразни, свалете чорапите и ризата му, масажирайте краката му, погалете гърдите му – тези ерогенни зони допълнително ще разпалят страстта му.

Заспива веднага след секс

След като сте се озовали на върха на блаженството, така ви се иска да се гушнете в любимия и да го разцелувате! Но този бездушен глупчо рязко се обръща към стената и заспива, като наскърбява с хъркането си вашите светли чувства. Безсмислено е да се обиждате на партньора си за подобно поведение. Това е нормален физиологичен процес, който доказва, че сексът наистина е бил добър и мъжът е отдал всички сили в този интимен момент. Ако този негов навик все пак ви смущава, опитайте се да бъдете активната страна в секса. Говорете за нещата, които ви смущават. И не забравяйте да го целувате и да му правите комплименти, след като интимният момент е отминал – просто нежно го продължете с думи.