Колко често целувате половинката си? Използвате ли език? Всеки ще отговори по различен начин на тези въпроси, но може би едно 90% от запитаните ще са на мнение, че когато опитът липсва, мъжете и жените подхождат с известно притеснение към един толкова интимен акт за двама души, пише Tialoto.bg.

Малцина са онези, на които не им пука как се целуват, дори и да не ги бива особено. Важен е не само свежият дъх, но и положението на устните, движението на езика... Понякога е изненадващо трудно да се напаснеш с другия и резултатът е потресаващ.

Ето няколко признака, по които да познаете, че половинката ви не харесва как се целувате:

1. Твърде кратки целувки

Страстната и по-продължителна целувка не може да бъде забравена с дни. Забележете физиономията на другия след като докоснете устните си. Понякога той може да изглежда сякаш няма търпение да се отдръпне от вас и избърше.

„Целуването е чудесен начин да се свържете и отдадете на романтика. Ако ви целуват за кратко или изглежда, че не им е особено приятно, то вероятно има над какво още да работите“. Това обяснява Дейвид Бенет пред Insider. Експертът по връзки изтъква, че отклоняването на главата настрани или просто кратките целувки (повече по бузата и устните), са ясен знак, че нещо не е наред.

2. Често бърсане... Какви са тези лиги?!

Много лош признак. Е, случва се на всеки да е ял лук или някоя по-пикантна храна, която да развали дъха му, но това не бива да е причина за отказа на половинката от целуване. Ако вашият приятел/приятелка не позволява да го целунете с език и се притеснява, че ще го изцапате със слюнка по лицето, то той не харесва начина, по който го правите.

„Всеки човек е различен. Просто някои не харесват мокрите целувки“, обяснява експертът по секс Кайла Лърдс.

3. Задъхване

Кой не мечтае да го оставите без дъх заради целувки? Въпреки желанието да си изкарате страхотно на среща или романтичния уикенд, не бъдете прекалено агресивни. Когато половинката ви се задъхва прекалено всеки път, то най-вероятно вие бързате твърде много и не давате на другия да диша нормално.

Опитвайте се да правите кратки паузи, за да дадете шанс на партньора си да си вземе достатъчно въздух. С времето ще свикнете с това, но в началото се получава все едно сте на някакво състезание.

4. Рязко отдръпване

„Ако целувката е неприятна, човек естествено се отдръпва назад, особено когато го хванете с ръка за главата“, казва Майла Грийн. Според нея, един от начините да прецените дали другият изпитва удоволствие от целувката, е да сложите едната ръка на гърба или тила му. Ако той/тя не се мръдне назад или стресне, то най-вероятно му е удобно и се наслаждава на момента.

Целта е да следите движенията на тялото му и по тях да „прочетете“ какво мисли. Избягвайте да поставяте двете си ръце на гърба или главата, защото това показва, че искате да му/ѝ окажете твърде голям контрол.

5. Без похвали

Всеки би искал да получава обратна връзка от половинката си, най-вече в началото, когато тръпката е още жива и има няколко месеца на опознаване. Това не означава, че трябва да чувате „Целуваш се страхотно“ всеки ден, но все пак да има няколко похвали, които ще повдигнат самочувствието ви.

„Когато се съмнявате, че не се целувате добре, би било добре да попитате партньора си директно“, съветва Оугъст Маклафлин, автор на книгата „Ръководство на доброто момиче за сексуална власт“. Той е категоричен, че не бива да се смущавате, защото може и другият да има притеснения за това и по този начин ще му олекне и ще разбере, че държите на искреността.