„Да имаш фетиш, не означава непременно, че трябва да носиш космати костюми или латексови чорапогащници. Просто си намерил нещо, което не е сексуален обект, но те възбужда. Това влечение обикновено се формира в детството. Повечето хора намират начин да го интегрират и в сексуалния живот“, споделя Саманта Алън, която изучава сексуалните фетиши. Ето и кои са най-често срещаните фетиши, които не трябва да приемаме като нещо извратено и ненормално.

Фетиш към обувките

Една на всеки пет жени се вълнува повече от сексуалния си партньор, когато се сдобие с нов чифт обувки, съобщава изследване, направено от Shoebuy.com. Но дали тя се възбужда от своята придобивка? Не, по-скоро това е запазена марка за мъжете, твърдят специалистите. „Има толкова еротични изображения, включващи високите токчета. Те са символ на женската сила и агресия в главата на мъжа, който копнее за женска доминация“, твърди Алън.

Фетиш към стъпалата

В скорошно изследване, публикувано в Международната Журналистическа Преса, стъпалата и пръстчетата на краката са частта от тялото, която събужда най-силно страстта. „Фокусирането върху стъпалата е акт на смирение. Сякаш „Аз съм достатъчно добър, за да докосвам стъпалата ти“, казва Скот Джейкъби, секс терапевт, специализирал в алтернативно сексуално поведение. „Като дете това може да е била единствената част от тялото, до която някой е имал достъп. И така стъпалата стават еротичен обект“, обяснява още той.

Фетиш към дупето

Според звездата на Instagram Джен Селтър, мъжете предпочитат жени с по-плоски и малки дупета. Това обаче не е съвсем така, защото има господа, които си падат по по-обемистите задни части. Има си дори име на това влечение – пигофилия. „Човешките същества са естествено привлечени към дупетата. Те влизат във фантазията както на мъжете, така и на жените“, твърди Джейкъби.

Връзването

Мисълта, че може да ви вържат ви възбужда? Тогава вероятно сте доминантен тип извън спалнята. „В сексуалните фантазии хората търсят нещо, което нямат в реалността. Ако имат власт и много отговорност, то в леглото ще искат точно обратното“, казва Джейкъби. Напоследък връзването намира все повече фенове и вече дори не се счита за фетиш, тъй като е прекалено разпространено. И все пак някои психолози твърдят, че то е свързано повече с кожата като еротичен обект. „Тя е символ на лошото момче, което носи рокерско яке и кара мощен мотор“, убеден е той.

Воайорство

В едно скорошно проучване в архивите на сексуалното поведение, повече от 10 процента от момчетата показват воайорско поведение. „Повечето хора обичат да гледат хората, които правят секс“, казва Джейкъби. „Мисля, че това е една от причините, поради които порнографията е по-популярна сред мъжете.“ Откъде идва желанието да се шпионират други хора, които правят сексуален акт? Като деца, повечето от нас са били обучавани, че сексът е забранено – частен акт, който е само за възрастни. „Табу и скрити неща изграждат любопитството и създават въпроси от сорта на “Какво ли се случва там?“  казва Джейкъби.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg