Ако се притесняваш, че ти отнема цяла вечност да стигнеш до оргазъм, спри на секундата! Отнема ти точно толкова, колкото ти е необходимо. Стресът покрай това можеш ли да свършиш или не води до точно обратното – пълна невъзможност да получиш удовлетворение от секса.

Но ако все пак ти се иска по-възбуждаща стимулация, която да ти помогне да стигнеш до оргазъм по-бързо, то тези пет експертни пози са за теб:

1. На конче

 5 секс пози, ако стигаш трудно до оргазъм

За случаите, в които очакваш твърде много от секса с проникване.

Сексът с проникване предлага несравнимо изживяване, но истината си е истина – хората с вагини (тоест жените) невинаги могат да свършат единствено от него. Покани и клитора си на партито – нека кракът на партньора ти застане на стратегическото място. Ако не ти е достатъчен, снабди се и с подходяща секс играчка, пише Cosmopolitan.bg.

2. Дзен господарката 5 секс пози, ако стигаш трудно до оргазъм

За случаите, в които се тревожиш колко дълго ти отнема... и то става още по-дълго.

Да се тревожиш, че не можеш да свършиш е като да се тревожиш, че не можеш да заспиш – тревогата с нищо не помага, само пречи. Излъжи упорития си мозък да забрави, че крайната ти цел е оргазмът (това е отличен съвет и по принцип) и се фокусирай върху всички божествени усещания, които изпитваш в момента. Опитай се да застанеш в поза, която напомня нещо като полумост, която дава възможност за супер дълбоко проникване и директна стимулация на клитора с ръце.

3. Мъркащата партньорка

 5 секс пози, ако стигаш трудно до оргазъм

Не си достатъчно възбудена все още, но ти се иска да бъдеш.

Опитай поза, която допринася за бавното покачване на градусите на възбудата. Първо заеми поза „ездачката“, но после бавно и сластно се отпусни, докато не легнеш върху него. Вместо нагоре-надолу, извършвай плъзгащи се движения напред-назад. Целувайте и се галете колкото може повече, докато се търкате един в друг (бонус точки, ако сте намазани с малко масажно масло). Стимулацията за него е по-малка, така че той ще издържи повече, а ти ще се възбудиш достатъчно, за да свършиш по-бързо, когато проникне в теб.

4. Предварително парти

 5 секс пози, ако стигаш трудно до оргазъм

Не можеш да излезеш от кутийката на съзнанието си.

Наистина страхотният секс се случва тогава, когато си толкова възбудена, че ще се побъркаш всеки момент. Но ако съзнанието ти не може да отклони вниманието си и е заето да „гледа“ какво става във всяка една секунда, нищо страхотно няма да излезе. Прекъсни порочния кръг, като се сдобиеш със секс играчка, която наистина ти харесва и оставиш партньора си да я използва (на картинката е партньорка, но съвсем спокойно може да бъде мъж). Легни с гръб към него, нека той проникне в теб с играчката или да стимулира клитора (секс играчката може да е всичко, от вибриращ пръстен до анален разширител или дилдо). Когато спреш да се интересуваш от нищо, освен колко добре те кара играчката да се чувстваш, вземи му я от ръцете и му позволи да поеме сам нещата от там нататък.

5. Парцалената кукла

 5 секс пози, ако стигаш трудно до оргазъм 

Там си, почти си там, още няколко секунди... ох, не става!

Вместо да затаяваш дъх и да се напрягаш всеки път, когато усетиш колко близо си до оргазма, позволи на тялото си да се „разтече“ и започни бавно да вдишваш и издишваш. Точно обратното на това, което обикновено правиш, но си струва. Причината е, че бавното и дълбоко дишане помага за достигане на по-мощни и дълги оргазми. И до достигането им, най-вече.