Вижте пет съвета за удължаване на сексуалния акт. Не бързай да свършваш! Нека някои от хубавите неща продължат по-дълго. Особено секса. Според немалко проучвания, около 30% от мъжете страдат от преждевременна еякулация, което се отразява зле на самочувствието им, пък и да си го кажем честно, на качеството на интимния живот. Сега консултанта и секс терапевт Клеър Прендъргаст дава пет много полезни практически съвета за удължаване на сексуалния акт и повдигане на… самочувствието.

Мастурбирай

Не, не говорим за бързата ръчна работа, с цел освобождаване на напрежението. Самозадоволявайки се, човек изучава и опознава себе си и тялото си и открива как му въздействат различни стимулации. Прендъргаст съветва да се насочиш към старт-стоп техниката. С нея забавяш процеса – възбуждаш се, без да достигаш до оргазъм. Остави възбудата да спадне, а след това се докарай отново до точка на кипене. Направи го два или три пъти и чак след това свърши. Така ще можеш да контролираш оргазма си и в реална ситуация, пише Bulnews.bg.

Открий докъде можеш да стигнеш преди да свършиш

С техниката от предната страница ще откриеш къде е точката ти, от която няма връщане назад. Познавайки докъде можеш да стигнеш, преди да свършиш, ще помогне да разбереш по сигналите на тялото си кога трябва да укротиш страстите за малко, ако искаш с партньора ти да удължите удоволствието. Прендъргаст съветва да не изоставяш обаче и нейното тяло, а да продължиш да я стимулираш с милувки или орално, докато си готов и ти да се върнеш в играта.

Спортувай

В случая не става въпрос за това да се нацепиш като Шварценегер в „Конан Варварина” във фитнеса. Клеър Прендъргаст споделя, че сред клиентите й има немалко хора с внушителна мускулатура, които обаче изстрелват семенна течност броени секунди след началото на половия акт. Нейният съвет е да спортуваш така, че да опознаеш тялото си, да разбереш кои упражнения и практики го карат да се напомпва и зарежда с енергия и кои го изтощават.

Говори с партньора си

Ако мислиш, че на гаджето ти нещо не му е приятно в леглото, просто говори с нея. При разговор между партньорите най-лесно се изглаждат неизказаните притеснения. Тогава може да откриеш, че няколко минути форплей докарват жената до теб до състояние, за което на теб са ти нужни няколко секунди и милувки от нея.

Не забравяй, че не си сам

Прендъргаст казва, че много от клиентите й страдат от еректилна дисфункционалност и тя често може да е свързана с преждевременната еякулация. „Толкова са напрегнати и притеснени от това, че свършват бързо, че в един момент стигат до момента, в който губят способност за ерекция. Но не забравяй, че не си сам, на този свят има хиляди мъже със същия проблем. Важното е да говориш за него, да не се преструваш, че не съществува и да намериш начин да го превъзмогнеш.”