Да видите, че презервативът, който току-що сте използвали, се е скъсал, е доста стряскащо. Стряскате се и започвате да се питате как е станало и какъв точно е проблемът. Ето и кои са основните причини това да се случи, според д-р Лакейша Ричърдсън, която е коментирала темата пред "Elite Daily".

1. Срок на годност 

Сигурно са ви го повтаряли много пъти, но е наистина важно да следите срока на годност на презервативите. Винаги проверявайте какво е написано на опаковката, когато ги купувате. Д-р Ричърдсън посочва, че трябва да има написани дати и на самата кутия, и на всеки отделен презерватив. "Изтекъл срок на годност е една от най-честите причини да се късат презервативите", казва тя.

2. Малки са

Изглежда така, че всички презервативи пасват на всякакви размери, но това не е вярно, казва специалистът. Много често презервативът се пука, защото е малък. Това предизвиква прекалено опъване на латекса и така е по-лесно презервативът да се скъса.

3. Държите ги в портмоне

Да държите 1-2 презерватива в портмонето или джоба изглежда като добра идея, така винаги сте подготвени и уж няма опасност от гафове. Но, например, ако е лято и температурите навън са високи, това може да увреди предпазното средство, да повлияе зле на латекса. Презервативите трябва да се държат на по-хладно място. А и в джоба или портмонето може да се огънат и отново така има по-голяма опасност от скъсване.

4. Слагате два

Някои двойки, или просто сексуални партньори, са прекалено притеснени, и за да се подсигурят слагат по 2 презерватива. Това не е никак правилно. Триенето на двата презерватива също може да доведе до тяхното разкъсване, казва друг специалист - д-р Джес О'Райли.

5. Не е сложен правилно

Ако сте прекалено емоционални и страстта ви е завладяла, целувате партньора, галите го и сте много възбудени, ясно е, че в този момент не мислите много трезво и се отдавате на вълнението. В такъв момент може от бързане или от еуфорията, да поставите презерватива неправилно. Може и също да го скъсате с нокти или зъби, докато отваряте опаковката.