Последното, което на повечето жени им се прави рано сутрин, когато все още едва са отворили очи, е секс. За разлика от тях обаче, мъжете сутрин са доста похотливи, все пак сутрешната ерекция си казва думата.

Следващият път, когато партньорът ви прояви интимен интерес към вас рано сутрин, не се дърпайте. Сутрешният секс има невероятни ползи за организма и психиката. Кои са те?

Отпочинали сте си и сте готови 

Спомнете си всичките случаи, в които не сте имали никаква енергия късно вечер след работа. Толкова сте изтощени, че последното, което искате е да правите секс. Вместо това едва чакате да се пъхнете под завивките и да заспите дълбоко.

Ако предпочетете сутрешния секс проблеми от този сорт ще изчезнат, пише Az-jenata.bg.

Хормоните ви ще се балансират 

Изследванията показват, че женските хормони се балансират при редовен секс рано сутрин. Освен това като жени можете да се възползвате и от природно високите нива на тестостерон при мъжете в сутрешните часове на деня. Те обясняват желанието на мъжете за ласки веднага след ставане.

Сутрешният секс е идеален и за двойки, които се опитват да заченат бебе. Шансовете това да се случи по-бързо са по-високо отново заради концентрацията на тестостерон в тестисите рано сутрин.

Мозъкът ви още не се е събудил 

Един добър начин да рестартирате мозъка си след сън е сексът. Освобождаването на ендорфини и серотонин дава невероятен енергиен тласък на мозъка. След това ще имате огромни запаси от енергия през целия ден. А и метаболизмът ви ще се ускори, което е допълнителен бонус за вашата талия.

Ще започнете деня с усмивка 

Серотонинът, който се отделя след секс, подобрява настроението. Какъв по-хубав начин да се преборите с напрежението, тревожността, стреса и депресията! Сутрешният секс е едно позитивно начало на ден, изпълнен с енергия.

Помага в разбиването на рутината в интимността

Ако ви е писнало от един и същи секс в леглото на изгасени лампи, разчупете този модел. Свикването с една и съща интимна обстановка е един от най-големите убийци на сексуалното желание. Сутрешният секс ще ви помогне да си върнете либидото.