Ако един мъж е решил да ви напусне, той ще се опита да сложи край на връзката по такъв начин, че самият да не е виновен за нищо. Просто естествен инстинкт за самосъхранение. Та кой иска да се обременява с чувство за вина?!

Обикновено жената усеща с шестото си чувство, че мъжът скоро ще се реши на болезнената стъпка и ще прекъсне връзката си. По поведението му тя дори може много отчетливо да разпознае признаците на наближаващата драма. Промените са очевидни - той започва да говори „по различен начин“, държи се като някой друг, а не като доскорошния грижовен и любящ партньор.

Винаги е на разположение да вдигне скандал

За мъжа е важно да знае, че не е толкова лош, че не напуска невинна жена, а точно обратното – бяга от лошотията ѝ, която, всъщност, е причината и да си тръгне.

Следователно мъжът, който набира смелост за раздяла, просто се чуди за какво да направи скандал, твърдят психолозите. Държи се предизвикателно, умишлено остава до късно на работа, прибира се вкъщи начумерен и все неща от този род.

Може дори да го прави подсъзнателно или пък нарочно, но целта е една и съща – да докара жената до състояние, при което самата тя да прекрати връзката. Или поне да му даде повод да затръшне силно вратата зад гърба си и да не поглежда вече назад.

Станал е твърде директен

Колкото и близки, и откровени да сте били преди, партньорът ви винаги е внимавал да не ви обиди или да не предизвика скандал. А сега е точно обратното – говори ви горчиви и неприятни неща, които ви съсипват и които е почти невъзможно да простите.

Да, това е нормално. Защото човек, който възнамерява да си тръгне, става по-откровен. Болезнено откровен и дори откровено злобен. Иска да изрази това, което го е „измъчвало“ през цялото време на вашето познанство.

И в края на краищата, след като е чула подобни неща от доскоро любящия мъж, жената просто остава без думи.

Опитва се да ви „подхлъзне“ с подвеждащи въпроси

Един мъж, решен на раздяла, се опитва да „тества“ почвата и в същото време да ви подготви за лошото. Може би дори ще ви провокира с въпроси от рода на: „Скъпа, какво ще правиш, ако си тръгна“, „Колко бързо ще ме забравиш?“ или други от сорта.

Не всички мъже имат решимостта да напуснат веднага жената, с която доскоро са делили добро и зло. Затова внимателно „подготвят почвата за това“.

Той постоянно търси от какво да се оплаче

За мъжа е важно да покаже, че не той е намерил любовница, а той е измаменият. Просто вие не сте го ценили достатъчно... Затова ще се стреми да демонстрира как го накърнявате или с други думи “ще търси под вола теле“.

Той се затваря в себе си

За някои хора е важно да „смелят” всичко психически, да го осъзнаят на спокойствие, без да се разсейват от външни стимули. Преди раздялата такива мъже стават по-замислени отпреди – седят с часове, втренчени в една точка, разсъждават.

Те не играят онлайн игри, не се мотаят на телефоните си, не гледат филми... Те слушат внимателно вътрешния си глас.

Разбира се, това може да се дължи и на други фактори. Например, на проблеми в работата - когато човек просто физически трябва да отпочине и да обмисли внимателно. Но нуждата от това засилва желанието на мъжа да гледа на съвместния ви живот сякаш отвън, да се абстрахира от него.

Забележите ли някои от тези знаци, описани по-горе, винаги трябва да си имате едно наум!