Когато искате да създадете здрава и дълготрайна връзка с перспектива е важно да бъдете по-наблюдателни към партньора си. Вярно е, че в много случаи е необходимо да мине повече време, докато се опознаете, но това не означава, че през първите няколко седмици или месеци от връзката ви не можете да забележите някои съществени неща, подсказващи за това има ли смисъл да продължавате. Ето 5 решаващи неща, за които е добре да следите през първите 6 седмици от връзката си и които ще ви помогнат да разберете дали сте на прав път с този партньор.

Сексуално съвместими ли сте?

Известно е, че с времето сексът става все по-добър и по-добър, защото се опознавате взаимно с партньора си и започвате да усещате какво харесва другият, за да му го дадете. Има обаче и сигнали, които издават, че между вас няма сексуална химия. Много хора не осъзнават колко важен е сексът за една връзка и са склонни да пренебрегват липсата на съвместимост. Ако след няколко седмици или месеци не намерите общ сексуален език образно казано, вероятността нещата в леглото да се влошат е голяма.

Можете ли да се карате по здравословен начин?

Когато фазата на медения месец отмине е ред на появата на конфликти. Нормално е да имате спорове, разногласия, дори да се карате по определени въпроси. По-важно е обаче как го правите. Ако се наранявате с думи, ако си нанасяте удари под кръста, не се изслушвате, а и двамата или единият партньор се стреми винаги да спечели в този дуел, това не е здравословен начин за решаване на конфликти.

Как се справяте заедно със стреса?

В стресови ситуации най-добре си личи дали партньорите в двойката имат съвместимост или не. Справянето в кризисни моменти подсказва как бихте се справяли заедно и за в бъдеще.

Как комуникирате?

Комуникацията е много важна за една връзка. Без нея се стига до моменти, в които двамата партньори мислят по свой начин без да го споделят искрено с другия. Разминаванията, които се получават при лоша комуникация могат да костват отношенията и дори връзката в бъдеще.

Искате ли едни и същи неща?

Ако не искате едни и същи неща от живота си, в бъдеще това ще предизвика все по-голяма и дълбока пропаст между вас. Неизбежно е да се появи разрив, ако и двамата партньори нямат общи цели в живота. Не е нужно всички цели да се припокриват, но най-важните, които и за двамата са първостепенни, трябва да са максимално близки.