Противно на широко разпространеното схващане, според нас остаряването не е сигурен сигнал за гибелта на любовния живот. Според изследване, проведено преди няколко години в Чикаго, повечето хора между 57 и 85 години смятат, че сексът е важна част от тяхното ежедневие. Може би вие не спадате в този диапазон и въпреки това нагонът ви е изчезнал някъде по пътя от работа към вкъщи. Преоткрийте интимността с партньора си, без оглед на възрастта ви, с помощта на няколко съвета.

Сънят често побеждава секса

Затова вие трябва да победите съня. Звучи лесно, но всъщност именно преумората обикновено е в основата на семейните проблеми. Бебето плаче, работата стресира, хормоните не са си на мястото. Имате нужда от сън. Средната възраст крие рискове за интимните преживявания, затова трябва да се вземете в ръце. 41% от омъжените жени предпочитат да поспят час повече, отколкото да се отдадат на ласки с партньора си. Не бъдете такива, дори понякога да ви се струва, че не издържате - вашият партньор има нужда от вас.

Повече секс за по-добър секс

Някои жени на средна възраст преминават през труден период. Вагиналните им стени се изтъняват, стават по-сухи и по-малко еластични. Редовният секс, дори мастурбацията, водят до "трениране" на влагалището. Ситуацията "там дол" напомня на нормалната грижа за мускулите - ако спрем да се движим, те ще атрофират. Единственият начин да са във форма е да ги "използваме".

Преоткрийте какво ви възбужда

Вкусовете и усещанията на човешкия организъм се менят с възрастта. Може би вече не понасяте предишния си любим парфюм? И с ласките е така. Започнете с eротичното изследване на тялото си от начало. Накарайте партньора си да бъде изобретателен и да докосва наред. Така ще преоткриете ерогенните си зони и отново ще изпитвате истинско удоволствие от секса.

Упражнения не само в спалнята

За да имате самочувствие между чаршафите, трябва да се поизпотите малко извън тях. Възрастта не е оправдание да се занемарите, напротив - тялото ви има нужда от все повече тренировки, за да изглежда като едно време. Колкото по-малко привлекателни се чувствате, толкова повече ще куца сексуалният ви живот. Затова марш във фитнеса!

Здравето е най-добрият афродизиак

Не напредналата възраст е проблем за сексуалното удоволствие, а влошеното здраве. Общото състояние на организма ви определя доколко ще се отпуснете по време на акт. Или иначе казано - ако изпитвате дискомфорт или нещо ви боли, няма как да се отдадете изцяло на партньора си.