Американският социолог Ерик Клинберг се спря на въпроса как да търсим любов в дигиталната ера. Той написа книгата Модерен романс. Той казва, че днес хората са много податливи на общуване чрез SMS, правят големи грешки, особено когато си кореспондират с някой, когото харесват и с когото биха искали да имат любовна връзка.

След като говори със стотици хора и прочете техните текстови съобщения, той заключи, че това са петте най-големи грешки, които хората правят, когато се опитват да съблазнят някого:

Хей или здравей

Този вид съобщение е объркващо и нееднозначно. Другата страна не знае точно какво да отговори, защото не е нещо конкретно. Той също може да напише „Ей“ и отново никой не каза нищо - лоша е, празна комуникация и изглежда малко по-детска и ограничена.

Безкрайни опити да се организира точна среща

Например, изпращате на някого SMS с въпроса: „Свободен ли сте в петък вечер?“, А той отговаря: „Не съм, a в понеделник?“ Оттук след отговор:„ Свободен съм само до девет в сряда “. Кореспонденцията продължава и енергията пада и от двете страни.

Твърде дълги съобщения

Прави впечатление, че човекът, изпратил такова съобщение, е зает в живота. Ако спрете и помислите малко, ще разберете, че можете да кажете много с няколко думи и това ще остави положително впечатление на този, който харесвате.

Писане на съобщения с някои объркващи съкращения или сериозна неграмотност

Всеки би предпочел да излезе с някой, който знае как да се изрази и е малко грамотен. Ако не сте сигурни как да напишете нещо, има уебсайтове, където можете да проверите. Също така писането с някакви странни съкращения изглежда несериозно и детско.

Въпрос от рода на „Ще се лутаме ли из града по-късно?“

Това звучи като текстово съобщение от тийнейджърка, която току-що е открила, че има момчета по света. В допълнение, този вид съобщение е малко нееднозначно и объркващо.