Да, жените мастурбират. Много от тях го правят редовно, приятно им е и подобрява сексуалния им живот.

Ето пет неща, които вероятно не знаеш за мастурбацията. Надявам се, че ще ти помогнат да си по-открита и спокойна по въпроса.

1. Хората, които правят секс редовно, мастурбират по-често

Странно, но факт. Ако мастурбираш, вероятно си по-сексуално отворена и съответно правиш повече секс. Освен това, знаеш какво ти харесва и това прави изживяването с партньора още по-хубаво.

2. Жените мастурбират повече, отколкото са склонни да си признаят

Това не е кой знае колко шокиращо разкритие, но процентът ще те изненада. Повечето тийнейджърки се пипат редовно. Проучванията показват, че преди да са станали на 18, 80% от мъжете и 59% от жените са пробвали да мастурбират. За тези над 18, цифрите са малко неясни. В някои проучвания 92% от жените си признават, че са го правили, докато при други процентът е между 50 и 70.

3. По-възрастните жени също мастурбират

С възрастта, желанието за секс не намалява особено. Проучване е установило, че около 30% от жените на възраст между 60 и 69 години са мастурбирали „неотдавна“. При тези над 70 „мастурбират над половината от тези, които нямат мъж до себе си, а при омъжените жени процентът е 12,2%“.

4. Някои държави насърчават мастурбацията сред тийнейджърите

През 2009 британското правителство се присъедини към други европейски държави и издаде нови брошури за сексуалното здраве сред тийенейджърите, в които ги насърчава да мастурбират редовно. Това според здравните власти предпазва от нежелана бременност и полово предавани болести. Интересно дали след като Великобритания излезе от ЕС, ще има нови брошури, забраняващи мастурбацията...

5. Мастурбацията не винаги е била табу

Древните римляни са били доста отворени на тема сексуалност. А има и праисторическа глинена фигурка на жена, която се пипа и явно ѝ харесва. Но през XVIII век е издадена анонимната брошура, озаглавена „Онания“, която слага край на цялото забавление. Тя нарича мастурбацията „гнусен грях“ и „омърсяване“ и изобразява архаични изобретения, които да предпазват от това „омърсяване“. На мастурбацията се приписват ужасни неща като лудост и болести. Това създава много лош имидж на мастурбацията и макар че през 60-те години на миналия век настъпва сексуалната революция, за много хора, особено силно религиозните (и майка ми), мастурбацията все още е неприемлива.

Най-добре остави тези глупости и отивай да се пипаш.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg