Мъжете и жените имаме различен подход в любовта. В началото на едно ново познанство нещата вървят сравнително добре. Понякога нещата се объркват и той започва да се дистанцира. Какви могат да бъдат причините за неговото отдръпване? Вижте 4 възможни.

Той си играе игри с вас

Много мъже правят грешката да „тестват“ емоциите на жената, която харесват, започвайки да си играят с тях, за да разберат дали тя изпитва чувства. Така си мислят, че ще я мотивират да действа, че ако например спрат да я търсят, тя дали ще оцени липсата му. Разбира се това е незряло поведение, което трябва да ви е като червен флаг, дали въпросният мъж заслужава вниманието ви, пише Az-jenata.bg.

И все пак какво да направите?

Не играйте неговата игра, защото в момента, който той усети това, ще се почувства като победител. Може да му заявите, че в подобни игри няма да участвате и че ако иска да бъде с вас ще трябва да положи усилия.

Не е сигурен в чувствата си към вас

Това е една от възможните причини един мъж да стои на дистанция. Когато не е сигурен в емоциите, които изпитва той е предпазлив, нуждае се от време да помисли.

Какво да направите?

Дайте му време и пространство, за да подреди мислите си. Колкото повече го притискате да бъде с вас сега и на момента, толкова повече го отдалечавате. Просто му дайте нужното време, грижете се за себе си, а между временно, ако се появи друг обожател не го отхвърляйте. Несигурният в чувствата си към вас може твърде дълго да мисли и да ви загуби времето в чакане.

Той го дава по-бавно

Всеки мъж действа по различен начин в любовта. Някой са директни, докато други искат нещата да се случват по-бавно. Това е още една причина да усещате мъжа, когото харесвате като дистанциран.

Как да постъпите?

Покажете му, че и вие искате да действате бавно и с неговото темпо.

Той се опитва да преодолее факта, че сте го наранили

Дали в някаква ситуация не сте го наранили? Може би ваши думи или действия са го засегнали и опитвайки се да се освободи от гнева си, той ви игнорира.

Какво да направите?

Помислете къде може да сте сгрешили и поднесете извиненията си. Ако и вие сте се почувствала засегната по някакъв начин и това е провокирало реакцията ви, обяснете му го. Комуникацията е ключова.