Несподелената любов боли. Тя винаги причинява болка и рецепта за излизане от този омагьосан кръг наистина няма. Всичко зависи от силата на човек и способността да се справи сам с неприятната ситуация. На много жени се е случвало да се влюбят в неподходящия мъж. Още по-неприятно е когато се влюбиш в мъж, който смяташ за подходящ, но той не отвръща на чувствата ти. Това може да те доведе до усещане за безнадеждност, пропадане, липса на смисъл, пише Az-jenata.bg.

Ако сте попаднали в такава ситуация и сте напът да се впуснете в порочния кръг на преследването и постоянната надежда, че ако сте упорити и сте докрай с него, той ще отвърне на чувствата ви, знайте, че това преследване е безсмислено. Преследвайте някоя мечта вместо това. Преследвайте целите си, кариерата си, плановете си, каквото и да е друго. Преследването на мъж, който не ви обича няма смисъл.

Ето защо:

Да преследваш някого, който не преследва теб води доникъде, води до обикаляне в кръг около собственото си сърце

Тичането след мъж, който не откликва на чувствата е лишено от смисъл, защото носи само болка и задълбочава усещането за безнадеждност в любовта. Спрете да хабите време и енергия в това, а се оставете на съдбата, която ще ви поднесе любовта като подарък в най-неочакван момент.

Предлагате сърцето си на някого, който не ви заслужава

Когато се влюбите, преценката ви може да се замъгли, още повече ако обектът на чувствата ви не ви отвръща със същото. Тогава се отключват механизми на самонавиване, с които инстинктивно се убеждавате как не трябва да се отказвате от съдбата си и как това е правилният избор, щом сърцето ви го диктува. Грешите. Това е излишно изразходване на енергия за някого, който не ви заслужава.

Забравяте нещата, които наистина имат значение за вас

Фокусирайки се върху това да успеете да постигнете целите си в любовта конкретно с този човек, вие забравяте какво всъщност е наистина важно за вас – да сте щастливи.

Довеждате се до лудост

Фиксирането в идеята за любов и връзка с човек, който не ви обича, може да ви накара да стигнете до лудост в опитите си да промените съдбата си, най-вече неговото отношение към вас. Ако го допуснете, това ще се превърне в кошмар. Не си струва да преследвате някого, който така или иначе няма как да накарате насила да ви обича.