Сексът днес вече не е тема табу, но мнозина все още са в плен на стереотипите и глупави заблуди и митове. Особено, когато става дума за аналния секс. Научете за 5 от най-глупавите заблуди за аналния секс.

Много жени практикуват анален секс и им харесва, но малцина си признават. За други, обаче, този вид секс е аналог на нещо забранено, тема табу, която ги изправя на нокти. Сексолози събраха и систематизираха най-разпространените заблуди за аналния секс.

1.Аналният секс не доставя на жените удоволствие

В действителност не е така. Естествено, че е доста трудно да изпитате удоволствие от първия път, но след време аналният секс започва да ви носи наслади. При повечето жени най-чувствителната част на влагалището е задният свод, който е разположен много близо до дебелото черво. При аналния секс членът масажира тази зона, предизвиквайки много бурни оргазми, пише Rozali.com.

2. От аналния секс можете да забременеете

Глупости. Не е възможно, защото спермата попада в "задния вход". Но ако по някакъв начин тя изтече от ануса и попадне във влагалището, тогава има шанс. Сексолозите препоръчват да използвате презерватив, за да избегнете нежелателните последици. Освен това има специални презервативи, предназначени специално за този вид съвкупление.

3. Ако мъжът обича анален секс, значи е хомосексуален

Абсолютно не. Аналният секс наистина носи на мъжете куп много приятни и необичайни усещания. Това е защото аналните мускули са много стегнати и това доставя голямо удоволствие на силния пол.

4. Практикуването на анален секс е вредно и опасно

Наистина този вид сексуално общуване е свързан с риска от травми, затова бъдете много внимателни. Важно е овлажняването, което може да бъде с изкуствен овлажнител или от естествената ви вагинална течност.