Съществуват различни митове относно секса. Ето 4 от тях... 

Мит №1 - Размерът на мъжкия член

Съществуват различни митове, които са свързани с размера на мъжкото достойнство. Освен това митът, че размерът играе важна роля в задоволяването на една жена, засилва значението, което се придава на размера на пениса. В проучване 21% от запитаните жени са отговорили, че дължината на члена е важна, а само 1%, че е много важна. 32% са отговорили, че е важна дебелината, а не дължината. Всъщност, размерът не е най-важният в случая. Учените потвърждават, че една от най-главните причини за незадоволяването на жената по време на секс са тревогите и мислите, които отвличат вниманието ѝ по време на сексуалното сношение. 

Мит №2 – Мастурбирането е вредно

Представата, че мастурбацията е вредна за здравето, е напълно грешна. Според проучвания над 60% от мъжете и 40% от жените мастурбират редовно. Оказва се дори, че обвързаните мъже и жени мастурбират още по-често. Мастурбирането е полезно поради няколко причини. Първо, то облекчава натрупания стрес и напрежението, като подобрява настроението и отпуска тялото. Редовното мастурбиране също подобрява сексуалните функции. Мастурбирането намалява риска и от рак на простата при мъжете.

Мит №3 – Продължителността на сексуалния акт трябва да е 30 минути

Мъжете, които се тревожат за продължителността на сексуалния акт, често имат прекалени очаквания и си създават допълнителен стрес по време на сексуалния контакт. Според изследвания средното време до еякулацията при мъжете е 5,4 минути. Те показват също, че мъжете, които са могли да издържат до 25-та минута, са имали преди това преждевременна еякулация. 

Мит №4 – Сексът е всекидневен при повечето двойки

Митът, че сексът е ежедневна дейност, не е верен за повечето двойки. Изследвания показват, че повечето от тях правят секс между 1 и 2 пъти в седмицата. Проучвания от 2011 г. установяват, че по-голямата част от мъжете не са доволни от честотата на сексуалните си контакти и биха искали да правят секс по-често. От неудовлетворените жени 2/3 искат по-редовен секс, а 1/3 от тях – искат по-рядко. Фактът, че голяма част от двойките не са доволни от честотата на сексуалните си контакти, показва, че има разлика между очакванията на двата пола.