Изневярата невинаги означава липса на любов. Причините, поради които човек изневерява са много. Когато мъжете мамят съпругите си, съществува сериозен риск за брака. В някои случаи съпрузите поддържат афера, но не се разделят със законните си съпруги. Какви могат да са мотивите той да не поиска развод, въпреки че се среща с друга жена?

1. Все още обича съпругата си.

Ако мъжът е тласнат към изневяра не поради липса на любов или охладнели чувства, а по други причини (финансови, стресови, колегиални, желание за бягство и т. н.), то много вероятно е той да не иска развод. Не всяка афера води до разрушение на брака и започване на нова връзка. Всичко зависи от причините и мотивите за изневяра, до каква степен тя носи удовлетворение и дали става въпрос за нова любов или физическа и психическа нужда в даден момент, пише Az-jenata.bg.

2. Страхува се да не нарани съпругата си.

Повечето мъже, които попадат в тази категория осъзнават, че ако съпругата им разкрие изневярата, ще го понесе твърде трудно. Те не искат да нараняват жените, с които са споделяли или още споделят живота си. Затова се опитват да прикрият незаконните си отношения с друга жена.

3. Той не иска да се сблъсква с финансовите затруднения при развода.

Ако няма предварителен предбрачен договор, подялбата на парични средства и имоти е труден процес. Много мъже се страхуват от това и предпочитат да не искат развод, а да поддържат фиктивно брака си, докато имат незаконни връзки.