Изневярата може да се случи по много и различни причини. Невинаги са свързани с неспособността на единия партньор да е верен на половинката си. Понякога не си даваме сметка как с действията си тласкаме партньорите си към изневяра. Може да звучи странно и неприемливо, особено за жените, които са претърпели тази любовна обида, но е факт. Както в много проблеми и конфликти вина в различна степен имат и двете страни, така е и с изневерите. Понякога просто правим някои грешки, които тласкат мъжете към невярност. Понякога жените могат да са много подозрителни към партньорите си. Докато сте твърде заета да разнищите съмненията си дали той ви изневерява, може да пропуснете собствените си типове поведение, които могат наистина да го тласнат към желанието да преспи с друга. Кои са тези типове поведение?

Очаквате от него да комуникира с вас повече и непрекъснато му го натяквате
Може да се чувствате пренебрегната, като знаете колко бъбрив е с приятелите си, но не и с вас. Ревнувате от тях и това е нормално. Много жени не разбират как така могат да говорят свободно с приятелите си на всички възможни теми, а с половинките си не. Мъжката психика работи по друг начин. Много малко мъже реално умеят и искрено искат да говорят открито и задълбочено, както жените обичат да го правят. Доверие и интимност не се градят единствено на база споделяне и дълги вечерни разговори на чаша вино. Това, че той не говори за всичко, което мисли и всичко, което му се е случило през деня, не означава автоматично, че крие нещо от вас, пише Bulnews.

Излагате на показ несигурността и ревността си пред него
Много е вероятно това, че разкривате напълно несигурността си пред партньора си да го кара да ви гледа с други очи. Когато една жена е отчаяно отдадена на половинката си, това я прави безинтересна, понякога даже плашеща за мъжа. Ако му натяквате ревността си, ако се съмнявате във всяка негова дума и му го казвате, ще го отблъснете. В природата на мъжете е да преследват жените. Когато те се чувстват преследвани, това ги плаши и отдалечава, и ги кара да търсят утеха на друго място.

Не го изслушвате, когато ви говори
Жените са свикнали да се смятат за по-добрите комуникатори във връзката. Може би в известен смисъл това е факт. Но добрата комуникация започва с доброто качествено слушане. Изслушването е активен, не пасивен процес. Пренебрегването на мислите и желанията, които мъжете изразяват чрез комуникацията си, ги кара да се отдръпват. Чувстват се пренебрегнати и подценявани. Дори това да не е реално така, те се засягат, защото подсъзнателно искат жените им да им се възхищават. Смазващо е за един мъж половинката му да го подценява и неглижира. Дори да не го правите целенасочено, това се усеща от партньора ви и може да е една от причините за неговата изневяра.