Препоръките за секса са едни от най-популярните и много често ни се струва, че спазвайки всякакви правила, си гарантираме секс награда за виртуозност и освободеност, дори до перверзия. Сега пък се оказва, че е по-важно качеството и непосредствеността, пише flagman.bg.

Ето кои най-важните съвети, ако искате качествен секс:

1. Качеството идва с опита

Изучавайте не просто еротични техники в интернет, а повишавайте сексуалната си компетентност. Тук обаче има важна уловка – не го правете с многобройни партньори, а само с един. Всеки има различна представа за идеалния секс. Колкото повече партньори, толкова по-лошо качество на секса.

2. Слушайте партньора си

Ако не се разбирате, сексът просто няма да го има. Базовите анатомични знания не вършат работа, ако не знаете и не се интересувате какво и как иска партньорът ви. Така обменяте опит. Не се доверявайте само на инстинктите си или на знаците – питайте и слушайте. Бъдете конкретни, но и разумни, когато разкривате информация. Градете доверие, а не създавайте ново течение в сексологията.

3. Изследвайте се един друг със Sensate Focus

Ако първите две правила не ви се струват „секси“, третото вече ще ви хареса. Опитайте техниката Sensate Focus. Тя е разработена от изследователите на човешката сексуалност – Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън. Идеята е да докосвате партньора си за собствено удоволствие.Публикувано във факти.бг: Процесът започва с целуване или докосване на която и да е част от тялото, с изключение на гърдите или гениталиите (напомняме ви, че смисълът е вие, а не партньорът да получава удоволствие). Експериментът продължава от четири до шест седмици на четири етапа, в които на свой ред и вие сте целувани и докосвани. Целта на упражненията е да се изгради истинска интимност между двамата партньори и да се преодолее срамът. Това подобрява не само секса, но и връзката ви.