- Въпреки, че чувствате, че винаги ще бъдете с разбито сърце, ще го преодолеете. Може да не е утре, или следващата седмица, следващия месец или дори следващата година, но ще го направите.

- Но е добре, дори след като сте преминали някого, все още да си спомняте за него. Имате право да носталгичен момент за спомени и хора, които представляват щастлив период в живота ви. Не е жалко да пропускате неща, които някога са ви правили наистина щастливи.

- Ще има хора в света, които никога няма да разберат депресията. Това не ги прави лоши хора. Това не е нещо, с което всеки може да обвие мозъка си и това е добре.

- Ако чувствате, че някой не ви харесва, просто не си губете времето с него.

- Уверете се, че пиете достатъчно вода през деня, няма да отстраните всички ваши проблеми, но ще се почувствате експоненциално по-добре.

- Никога няма да имате същото тяло като на 17, но като се замислите за нещата, които правехте тогава, това е нещо хубаво.

- Не е нужно да сте изтривалка, за да бъде човек, с когото хората обичат да работят. Да бъдеш приятелски настроен и да си сътрудничиш, за да работиш с лекота не е признак на слабост или пасивност. Това е знак, че разбирате, че единственият начин да направите някои неща е да работите ефективно с другите.

- „Това, което другите хора мислят за вас, не е ваша работа“. Не е вашият проблем, ако някой греши за вас и не е нужно да губите енергия или време, опитвайки се да изброите всички причини, поради които той греши.

- Всичко е наред, ако има хора, с които винаги чувствате връзка, но знаете, че няма нищо, което да промени това. Знаете, че времето отлита бързо, но то никога няма да промени отношението ви към тези хора.

- Никой не заслужава нищо от никого. Нещата ще получат много, много по-лесно за вас, когато приемете, че имате право на абсолютно нищо от друг човек.

- Не е вашата отговорност да накарате хората да разберат защо грешат. Понякога всичко, което можете да направите, е да изкажете мнението си, да вземеш своето решение и да си тръгнете.

- Когато се сблъскате с отговор на въпрос или ситуация, която не ви харесва, вместо да отидете в състояние на защитата, е по-добра тактика да разберете как да направите нещата да работят за вас. Хората са адаптивни. По-добре е да се научите да се адаптирате и да работите с това, което имате, отколкото да твърдите, че пътят ви е единственият начин.

- Ако човека с когото сте ви кара да се чувствате като нищо друго освен сексуален обект, това е така, защото те не ви виждат като нещо различно от сексуален обект. Ако сте добре с това, страхотно. Но ако не сте, просто си тръгнете.

- Опитайте се да спирате алкохола за 30 дни поне веднъж годишно. Може да ви е трудно да се лишите от любимия коктейл, но ще се почувствате освежени и обновени. Вашето тяло наистина ще ви благодари.

- Инвестирането в неща като грижа за кожата и грижата за косата и дори нещо толкова просто, колкото по-добри чаршафи за леглото, не ви прави материалистични. Имате право да изразходвате парите си за всичко, което ви харесва, ако ви прави щастливи и се чувствате добре за себе си, пише Dovolna.bg.

- Дори когато сте на хартия „успешен“, все още ще се почувствате като провал по много начини. Никога няма да има момент, в който да се събудите, да погледнете изгрева на слънцето, да въздъхнете доволно и да помислите: „Ах, да, аз го направих. Сега съм успешна и напълно щастлива. Никога няма да се случи.

- Когато остарявате, прагът на глупостите ще намалее и просто няма да имате същото търпение за лошото поведение на другите хора. Въпреки това, когато остарявате, глупостите на други хора ще ви притесняват все по-малко.

- Ако не можете да признаете на най-добрия си приятел, че сте направили нещо, вероятно не е трябвало да го правите.

- Липсата на отговор също е достатъчно силен отговор. Не забравяйте това.

- Не е нужно да казвате на света всичко. Имате право да запазите някои неща за себе си. Напълно е добре да скриете някои истории, да запазите моменти в тайна и да изберете да не излъчвате всяка емоция, която преживявате.

- Намеренията са от значение. Дали това е нещо, което правите или сте направили, или нещо, което някой прави или е направил. „Защо го прави“ има значение.

- Добре е, ако не успеете. Можете да опитате отново утре.

- Не е нужно да оставате на среща, ако не виждате сисъл. Не дължите на някого своето време само защото ви е купил бира. Кажете благодаря ти за питието, вземете си нещата и си ходете.

- Имате право да пренебрегвате хора, които ви обръщат внимание само когато искат нещо. Не е нужно да бъдете емоционален боклук на някого и да сте там за тях само когато е удобно за тях. Имате право да кажете кога достатъчно е достатъчно и да ги отрежете.

- 25-годишният не е стар. Да бъдете готов да учите на 25, ще направи следващите няколко години много по-смислени.