Неправилна музика, прекалено високи токчета, кофти вино... Оказва се, че куп неочаквани неща могат да ни попречат да се насладим на секса и да стигнем до така желания оргазъм.  

Няма смисъл да коментираме колко жени не достигат до кулминационния момент, когато правят секс. Въпреки старанията, които полага партньорът им, има дами, които никога не са изпитвали оргазъм. Има и такива, на които им се случва понякога да не достигат до разтърсващия финал. Причините могат да са различни. 

Ето какво смятат експертите по въпроса и какво съветват да направите, за да може всеки път да достигнете до оргазъм. 

Лошо време 

Студеният въздух стимулира освобождаването на тестостерон - хормон, който влияе на желанието на мъжете да правят секс. Съдържанието на тестостерон в женското тяло е много по-малко, така че студът оказва много малко влияние на женската сексуалност.  Нещо повече, облачното есенно време може временно да понижи хормоналния ни фон и чувствителността. Както, между другото, и голямата жега.

Точно поради тази причина сексът в горещата баня не само намалява шансовете ви за оргазъм, но като цяло е вреден за сърцето и кръвоносните съдове. Идеалната температура да правите секс е 25 градуса по Целзий.

Плюшени играчки 

Никога не бихте си и помислили, че източникът на сексуални проблеми е любимото ви плюшено мече, което открай време "живее" в леглото ви. Психоаналитиците отдавна са се произнесли по тази тема: плюшените играчки от детството ни в секс зоната не допринасят за зрели сексуални връзки и пречат да се отървете от всички табута, заложени в ранна възраст (например, че сексът е мръсен и добрите момичета не харесват такива неща).

Рутина

Някои се чувстват удобно само в леглото си, други изпитват нужда да го правят на екстремни места - секс на бюрото в офиса, на поляната, в асансьора, на задната седалка на колата. Във всеки случай, дори ако обичате да го правите върху кухненската маса, не забравяйте, че основният враг на оргазма е навикът.

Ето защо сексолозите съветват на всеки шест месеца да се внасят малки корекции в обичайните сценарии: преместване на леглото от една стая в друга или вместо да правите секс в колата, да го направите на парти. Най-важното е елементът на новото да не напуска връзката ви. Нещо ново, неизпробвано и необичайно провокира освобождаването на допълнително количество адреналин, което, от своя страна, събужда хормоните на сексуалността.

Капчица никотин 

Дори малка доза никотин може да се отрази негативно на сексуалните ви възможности. По последни данни на Световната здравна организация, при 11% от жените пушенето на над 20 цигари дневно води до постепенно понижаване на чувствителността на ерогенните зони. А това е почти същото като хроничната аноргазмия. В хода на проведен експеримент лекарите са открили нещо много интересно: ако не пушите 3-4 часа преди секс, имате шанс да получите много по-силен оргазъм. 

Високи токчета и тясна пола

"А момичетата от порно филмите?", веднага ще попитате вие. Те винаги са облечени така и видимо никога не се оплакват от липса на оргазъм. Колкото и възбуждащо да изглеждате в силно впит тоалет, лекарите са категорични, че това е най-прекият път към... фригидността Всичко е свързано с т. нар. венозни клапи, които се намират в краката и тазовата област.

Схематично женският оргазъм може да бъде изобразен по следния начин: възбуда, прилив на кръв към органите в малкия таз (гореспоменатите венозни клапи не позволяват на кръвта да се върне обратно), нарастване на налягането и освобождаване. По време на оргазъм клапите се отварят рязко и кръвта се връща обратно по съдовете. 10-сантиметровите токчета и плътно прилепналото облекло могат да причинят нарушение в кръвообращението и дори да увредят клапите, което може да доведе до изтичане на кръвта преди края на любовната игра. Ще се възбудите много лесно и също толкова лесно ще охладнеете. От друга страна обаче, жена по домашни чехли изобщо не е секси и ако изглеждате по този начин, едва ли ще правите секс. 

Секс се прави през нощта 

Природата добре се е пошегувала с нас. При повечето жени пикът на сексуалната активност е между 21:00 часа и полунощ. Именно в този период концентрацията на естроген в кръвта е най-голяма. От 06:00 до 21:00 часа жените също искат да правят любов, но не толкова много.

При мъжете обаче всичко е наобратно! При тях сутринта е най-оптималното време да правят секс, защото количеството на тестостерон в кръвта по това време е в пика си, докато вечер те имат много по-малко търпение и сила. Тук на помощ може да ви дойде постоянството. Учените са изчислили, че след пет години съвместен живот хормоналните и биологични ритми на много двойки започват да съвпадат.  

Всичко е в главата 

Някои особено чувствени момичета могат да изпитат оргазъм докато фризьорът масажира главата им. Това е така нареченият "тактилен оргазъм", който може да получите само от обикновени докосвания и други манипулации с косата. Това се случва, защото кожата на главата е покрита със свръхчувствителни рецептори, които са пряко свързани с областта на мозъчната кора, отговорна за удоволствието. Краката също са много чувствителни - по време на педикюр много дами се опитват да мислят за всичко друго, но не и за собствените си усещания.  

Не сте във форма

Можете ли точно в този момент да направите 10 лицеви опори, ако никога досега не сте се заминавала със спорт? Мускулите в интимната зона не се отличават много от мускулите на предмишниците, корема и другите скелетни мускули. Без физическо натоварване те стават атонични, а оргазмът не е нищо повече от мускулно свиване.

Специално разработени комплексни упражнения могат да коригират ситуацията. Това обаче далеч не е достатъчно. За да сте в добра форма, се нуждаете от редовно физическо натоварване на цялото тяло - джогинг, плуване, тенис.

Секс след хранене

Ако сте се навечеряла добре и малко след това сте решила да правите любов, може и да не достигнете до оргазъм. Ситият стомах ще се опитва по всякакъв начин да напомня за себе си, "забавяйки" ценното кръвоснабдяване.

В идеалния случай трябва да ядете поне три часа преди секс. Храната не трябва да е прекалено мазна и пикантна. Организмът обича най-много храни, които съдържат фолиева киселина, цинк и селен: зелени листни зеленчуци, зърнени храни, моркови, банани, сирене, портокали, сьомга, риба тон.

Алергия към секс

Не спирате да го правите, а истинското удоволствие така и не идва? За сметка на това изпитвате неприятни усещания като сърбеж, парене и дори болка? Не е изключено да сте алергична към спермата и дори към потта на партньора си. Пред вас има две решения: или спирате да правите секс с този човек, или се подлагате на лечение. Алергиите могат да протичат и в скрита форма. В този случай не изпитвате никакви усещания - нито болезнени, нито приятни. Организмът, изправен пред биологичните течности, които отхвърляте, включва защитните си механизми и започва да произвежда антитела, които намаляват чувствителността на ерогенните зони. За да разберете какво точно се случва с вас, е достатъчно с партньора си да си направите тестове за съвместимост.

Музиката ни свърза

Музиката наистина върши чудеса с либидото. Без да осъзнаваме, понякога не можем да се отпуснем, само защото в стаята е твърде тихо или музиката е прекалено силна. В същото време нивото на шума е много по-важно от темпото и ритъма. Според изследвания по тази тема, най-мощният афродизиак е композиторът Ричард Вагнер. От некласическата музика като най-възбуждащи са определени диското, регето и трип-хопа.

Удоволствие в резюме

Социолозите са открили удивителен феномен. Колкото повече постига една жена в живота си, толкова по-често се радва на оргазми. Това обяснява защо в миналия век фригидността се е смятала за норма. Психолозите твърдят, че всичко е в самосъзнанието. В момента, в който жената престане да гледа на себе си като на обект и започне да претендира за по-голяма роля от тази на майка или домакиня, тя започва да се разкрепостява и си позволява да получава удоволствие от секса. Изследвания по тази тема показват, че деловите и успешни дами достигат до оргазъм пет пъти по-често от тези, които са решили да се посветят живота си на дома и семейството.  

Тест за редовност

Ако сядате зад волана веднъж на шест месеца, няма да станете кой знае каква добра шофьорка. Същото важи и за секса. При нередовен секс вагината постепенно губи своята еластичност. Смята се, че ако сте под 30-годишна възраст,  "за здраве" се нуждаете от оргазъм 3-4 пъти седмично, ако сте между 30 и 40 години - два пъти седмично, след 40-годишна възраст - веднъж седмично. Между другото, няма никакво значение как достигате до оргазма - дали с партньор или с помощта на мастурбация.

Има алкохол - няма оргазъм

След един голям джин тоник или няколко чаши с уиски се превръщате в секс маниак? Добре. В този случай черният дроб започва да произвежда огромни количества ензими, необходими за разграждането на алкохола. Те не само разграждат алкохола, но и повишават активността на половите хормони.

Желанието да изнасилите някого расте със скоростта на светлината, но възможностите ви, за съжаление, спадат. По-специално, чувствителността на клитора и вагината рязко намаляват.

Прашките развалят всичко 

Сексолозите направо настръхват при тяхното споменаване. Те твърдят, че дамите, които носят прашки, могат тотално да развалят сексуалния си живот. Прашките оставят гениталиите открити за постоянно триене, в резултат на което чувствителността в тази област намалява. Същото се отнася и до навика да не носите сутиен. По този начин можете да се лишите от важна ерогенна зона.

На двора има трева

Героинята от филма на Уди Алън „Ани Хол“ смяташе, че марухианата за жените е като виаграта за мъжете. Истината обаче е малко по-различна. В малки дози тя наистина може да изостри еротичните ви преживявания и да направи фантазиите ви много по-ярки, но за сметка на това понижава чувствителността и забавя рефлексите.  

Момичето (не) е съзряло

Секс терапевтите уверяват, че 2/3 от жените изпитват първия си оргазъм на около 30-годишна възраст и след раждане на първото си дете. Повече от 1/3 от дамите за първи път достигат до кулминация, когато правят секс по време на второто тримесечие от бременността.

С две думи - 30-ата година е вашият сексуален разцвет. В по-ранна възраст голяма част от жените все още не са натрупали достатъчно количество секс хормони - тестостерон и естроген. Така че ако все още нямате 30, просто се запасете с търпение и кой знае, като нищо оргазмът сам ще ви намери! 

Огледален таван и други подобни неща

Да правете любов и да съзерцавате собственото си отражение в огледалния таван - това е много красива фантазия, но... Експертите по фън шуй казват, че огледалният таван в спалнята разчупва образа и интимния ви живот на парчета. Същият ефект може да окаже и едно обикновено огледало пред леглото - отрицателната енергия бавно, но сигурно ще унищожи вашия съюз.

Като цяло трябва много внимателно да проучите всички огледала в спалнята си и какво се отразява в тях. Ако в тях се отразява вратата на тоалетната или всяка друга врата - не чакайте разтърсващ секс. Съвсем друго нещо е отражението на очарователната градина пред прозореца или на картината, закачена на отсрещната стена. И още нещо: ако вашата спалня е разположена в западната или северната част на апартамента, където не прониква почти никаква слънчева светлина, е добре да пускате възможно най-често изкуствено осветление. Така жизнената енергия ще е в изобилие, а това може да повлияе благоприятно на сексуалната ви аура.

Лошо възпитание

Дори с партньора ви да сте съвместими по всички параметри, всяко желание за секс може да се изпари при липсата на елементарни условия. Ако живеете под един покрив с роднините си, вие, като едно добро момиче, непрекъснато ще се притеснявате да не ги възмутите с "разкрепостеното" си поведение. В края на краищата, доброто момиче не се държи освободено. Така по време на секс вие няма да чувствате, а ще мислите дали леглото не скърца прекалено много.  А мислите, както разбирате, само пречат на оргазма.

Замръзнали крака

Винаги дръжте главата си на студено, а краката - на топло! Холандски учени са доказали, че температурата на краката на една жена оказва влияние на организма й. Когато краката ви са топли, вероятността да се освободите се увеличава с 30%. Това е свързано с особените рецепторни клетки, които се намират по кожата на стъпалата и са отговорни за интензивността на сексуалното удоволствие. Така че следващия път, преди да правите секс, не забравяйте да обуете топли вълнени чорапи. Това е безумно секси!

Бавно и тъжно

Липсата на оргазъм може да е симптом не на фригидност, а на депресия. Загубата на интерес към секса е най-разпространеният признак на вялата депресия. За щастие, след като тя премине, оргазмите се връщат. Така че, вместо да се причислявате към отбора на неудачниците, по-добре отидете при психотерапевт.

Темпо! Темпо!

Той прави всичко прекалено бързо и напористо? Или точно наобратно? Неправилният стил и ритъм в секса е една от най-честите причини, които пречат на пълноценното удоволствие. Традиционните препоръки към мъжете "да бъдат нежни и ласкави" не винаги са панацея. Много жени например получават оргазъм, само когато всичко върви бързо и енергично. Други пък имат тайни садистични фантазии, че ги обладават със сила. Според сексолозите за идеален секс е нужна комбинация от твърди и меки стилове, бързи и бавни ритми поне два или три пъти по време на половия акт. 

Синя луна

Човешкият мозък реагира по особен начин на цветовите стимули: едни цветове ни се отразяват като спирачка, докато други ни действат силно възбуждащо. Всички нюанси на червеното, жълтото и оранжевото възбуждат сексуалността, докато тихите, пастелни цветове и нюанси на зеленото и синьото могат да убият желанието на всяка секс бомба.

Защитна реакция

Хормоните, които влизат в състава на оралните контрацептиви, променят естествения цикъл и често оказват отрицателно въздействие върху способността ни да се освободим сексуално. Освен алергии, презервативът може да създаде непреодолима психологическа бариера (по-често при мъжете, отколкото при жените). Той е враг на спонтанността и романтиката.

Спиралата също може да развали половия акт. Много момичета са преследвани от идеята, че по време на секс това вътрешно тяло може да ги нарани. В допълнение, организмът ви не иска да свикне с нея, а цената на привикване може да бъде за сметка на чувствителността ви. Специалистите обаче съветват да спрете да мислите за предпазните средства и да се отдадете един на друг.

Източник: jenata.blitz.bg