Човешкото тяло е очарователно нещо. То е огромен източник на безкрайно сексуално удоволствие и удовлетворение, масивна „скулптура“ от нерви, които чакат да бъдат стимулирани, за да ни изпратят над ръба на онова дълбоко вкоренено, наелектризиращо и крайно диво желание.

Първите ни опити в секса, често са хем най-страшните преживявания на живота ни, хем най-вълнуващите (и, разбира се, малко неловкост хвърлена в цялостната картинка също). Те ни подготвят, че нашият живот всъщност е пътуване на откриването, и ни позволяват да разберем кое ни харесва и кое не, кое ще пробваме пак и кое никога няма да опитаме отново. Докато ние „проучваме“ нашата сексуалност, разбираме за най-очевидните места, чрез които можем да постигнем удоволствие – а именно, нашите гениталиите.

Да, обаче, по тялото ни същестувават и други места, които са изпълнени, буквално препълнени, с еротична енергия и едва чакат някои леко да ги докосне, погали или да им пошепти.

Ето ти 12 от тези загадъчни, сексуално-очарователни ерогенни зони, които побъркват както мъжете, така и жените:

Вътрешната страна на бедрата
Това място може да възбуди всеки за секунди и настроеноето за секс да се включи за секунди. Причината – мъчително близо е до нашите гениталии.

Носът
Доказано е, че обонятелният ни орган, който съдържа най-много нервни окончания от всички части на лицето си (освен устните ти, които са ясни), изненадващо е ерогенна зона за вас и вашия партньор. Именно и заради това се е родила и класическата ескимоска целувка. Любопитното е, че вашите носни синуси съдържат еректилна тъкан, която се разширява, когато сте възбудени, което повишава чувствителността и притока на кръв. И ако решиш да ухапеш на върхчето на носа на партньора ви, хрущялът възприеме това като тежка стимулация.

Зърната
За много жени, зърната са ключово за стимулация място (да, оргазмите от докосване само на зърната са нещо абсолютно реално). Тази част от гърдите обаче са от ключово значение и за някои мъже, също. Според последни проучвания зърната на представителите на силния пол съдържат също толкова много нервни окончания, колкото и на тези на дамите.

Пъпчето
Тук по-скоро иде реч за женското пъпче, защото ако една мацка сложи пръст в пъпа си, тя може действително да почувства това усещаше в клитора си – нещо като гъделичкане. Всичко обаче си им научно обяснение – пъпът и клиторът израстват от една и същата тъкан при раждането, така че те са неврологично свързани. Ако искат да доставят огромно удоволствие на мацката си господата трябва добре да си поиграят с пъпчето й. Да се опитват да го оближат или пък да слязат няколко сантиметра под него, където се намират три точни на натиск наречени Морето на Енергията и са свързани с голяма секусална възбуда.

Краката (стъпалото за мъжете и пръстите за жените)
За пичовете стъпалата на краката са точка на удоволствие. Ако отидете на третия пръст на крака и от него се насочите малко надолу ще намерите точка, която носи името „Бълбукащият извор“. Тя получава името си заради усещането за енергия, която „бълбука“ от краката на мъжа към гениталиите му. За жената пък, пръстите на краката й са сладкото място. Никак не е случайно, че когато представителките на нежния пол свършват те инстинктивно свиват пръстите на краката си.

Ниско под кръста
Тази ерогенна зона важи само за жени. В нея са събрани сакралните нерви, които са група от нерви, разположени в долната част на гърба на една жена, че стреля право на вагината й, са чудесен източник на удоволствие. Доказано е, че само при масажиране това място може да донесе оргазъм на 91% от жените.

Ушите
Ушите са скрито място за удоволствие и при двата пола. Лошо е, че много хора често забравят този факт. Шепнене, целуван, облизване – всичко действа при тях!

Тилът
Задната част на врата е чудесно секс място за мъже и жени. Това е една изключително чувствена част от тялото ни. За да активирате тази област, мъжете трябва да масажират раменете на жената и съблазнително правят следа от меки целувки от линията на косата до основата на врата й. Жените пък трябва да използват това място, като допълнение към друга област. Те трябва да разтриват врата на мъжа, докато едновременно хапят меката част на неговото ухо. Това комбинацията с главно „К“, която ще го доведе до екстаз.

Вътрешната част на колената
За мъжете, в задната част на колената са ерогенна, защото имат по-малко косми там, така че е по-чувствителна на допир. А на жените просто им е много хубаво, когато ги пипат там.

Долни коремни мускули
Някои жени наистина са в състояние да постигнат оргазъм чрез основни упражнения за долните си коремни мускули. За тях активизирането на тази област по време на секс си е направо „Рай“. За мъжете тази област, която е в близост до гениталиите им, повишава сексуалното напрежение, и моментално ги възбужда.

Скалпът
Скалпът е прекрасно място за стимулиране на желание при жените. Доказано е, че масаж на скалпа освобождава хормона окситоцин, който ни успокоява и успоредно с това увеличава възбудата.

Умът
Последно, но никога на последно място, умът е една от най-ерогенните зони. Опитайте се да се свържете с партньора си на по-дълбоко и по-интелектуално ниво. В крайна сметка, ако можете да се стимулирате с ума си, стимулирането с ръцете си, ще се окаже още по-добро.

TrafficNews.bg