Защо правим секс? Отговорът изглежда очевиден – за удоволствие или за продължаване на рода. Но ние имаме новина за теб. Все повече хора го практикуват като приятно и евтино средство против най-различни проблеми.

1. Депресия

Перманентно нещо те дразни. Повярвай, че правенето на секс може да подобри настроението ти. Наред с психологическото удовлетворение в процеса на половия акт в организма на човека се отделя хормонът ендорфин, отговорен за доброто настроение и позитивното възприятие на света. А учените са на мнение, че промяната на хормоналния статус също влияе на настроението, пише Rozali.com.

2. Болка

Постоянно нещо те боли.Напред, към креватните подвизи, за да намалиш чувствителността на болката. Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормон със загадъчното име окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини – естественият аналог на морфина.

3. Диета

Никога не си доволна от килограмите си, вечно си на диета, но това не помага да отслабнеш. Леглото е най-добрата спортна зала. При възбудения човек пулсът са увеличава от 70 до 150 удара в минута, което се равнява на този при тежкоатлета, който вдига щанги. А един полов акт изгаря толкова калории, колкото при 15-минутен крос с прилично темпо. За 30 минути качествен секс ти ще изгориш около 200 калории, тоест за седмица ще отслабнеш с половин килограм. А за месец?

4. Болести

Постоянно ти се лепят всевъзможни вируси. В кръвта на човек, който прави редовно секс, се съдържат 30% повече антитела, отколкото в тази на „въздържателите“.

5. Малки гърди

Не те устройва размерът на гърдите ти? Невероятно, но факт, редовният секс увеличава размера им. Работата е там, че по време на възбуда се увеличава притокът на кръв и гръдната обиколка може да се увеличи с цели 25%.

6. Лоша памет

Забравяш често и лошо усвояваш информация? И тук ще ни погледнеш със съмнение, но с всеки оргазъм IQ се повишава. Американските учени, които постоянно изследват сексуалните възможности на двуногите, са изяснили, че по време на оргазъм кръвообращението в организма преминава на максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, включително и до мозъка, където е центърът на паметта и обучението.

7. Инсомния

Мъчи те безсъние, а как сладко си заспиваше след оргазъм! Всичко е, защото нивото на окситоцин има силно успокояващ ефект и е прекрасно сънотворно.

8. Кожата

Притеснена си за тонуса на кожата ти. Нали не си забравила, че по време на секс на практика се тренират всички мускули, включително и така важните за жените – на таза, на дупето, ръцете, корема... Освен това, по време на полов акт в кръвта се изхвърля хормонът тестостерон, който действа благоприятно на опорно-двигателния апарат.

9. Лицето

Ти с ужас установяваш все нови и нови признаци на стареене върху своето лице. При редовен секс в организма се увеличава важният за жената колаген, който, както е известно, прави кожата по-гладка и еластична. А изработващият се по време на секс прогестерон избавя лицето от пъпки. Според същите тези американски учени, тези, които на младини са правили редовно секс, след 30 изглеждат много по-млади от връстниците си.

10. Недоволство

Постоянно си недоволна от себе си и всяка дългокрака красавица, по-млада от теб, те изкарва извън нерви. Само страстният секс може да те спаси от това ти състояние. Когато любимият мъж ти каже, че си прекрасна, много по-лесно ще се обикнеш и ти.