Само 5% от хората по света използват презервативи. Разбира се, тези проценти обхващат всички онези части на света, където достъпът до противозачатъчни средства е трудно достъпен или невъзможен, но все пак 5% е доста малко, нали?

Има четири вида презервативи. Най-разпространените са направени от латекс, има от полиуретан за алергичните към латекса, както и такива от полиизопрен за чувствителните към горните два материала. Странното е, че има и презервативи, направени от овчи черва. Разбира се, женските също не са за подценяване като контрацептивен метод и метод за предпазване от полово предавани инфекции, но те действат по съвсем различен начин.

Трябва да сме благодарни на гумите за автомобили за появата на презерватива. Именно процесът на вулканизация на гумата е довел до откриването на контрацептивния метод. Затова и все още има хора, които наричат презерватива „гума”.

Презервативите не са претърпели никаква промяна или редизайн от измислянето си до днешни дни. Още през 1920 година Trojan изкарва на пазара презервативи, които после получават оребрявания и какви ли не други добавки, но... са си същите като тогава.

Презервативите не влияят на качеството на секса. Проучванията сочат, че двойките не намират разлика в преживяването, независимо дали са използвали презерватив, или не. Затова нямаш никакво извинение да не се възползваш от този ефективен метод за предпазване от бременност и полово предавани инфекции.

Хората над 40 г са най-малко склонни да използват презервативи. Средно 25% от двойките правят секс с презерватив, докато около 33% от необвързаните винаги имат по един под ръка.

Жените купуват почти половината от количеството презервативи на пазара. Най-малко 40% от продажбите са заслуга на жените. И това е много добър показател – показва, че жените проявяват грижа към себе си и не разчитат на друг да ги пази.

Около една трета от гимназистите в развитите държави са обучени как да използват презерватив. Това не е добре, защото според изследвания, тийнейджърите, на които са показани ползите от презерватива и правилния му начин на употреба, са по-склонни да използват контрацептивния метод за в бъдеще.

Най-големият презерватив не е на Magnum, а на TheyFit. В него може да се побере пенис с размера на кен с чипс Pringle, представи си...

Фондацията на Бил Гейтс иска да създаде по-съвършен презерватив. Тя финансира безвъзмездно хора, опитващи се да открият начин за произвеждане на по-ефективни и добри презервативи от съществуващите.

TrafficNews.bg