Афродизиаците обикновено действат по три начина. Първо, те използват силата на внушението. Ако си убеден, че определена храна ще въздейства на либидото ти, настройваш мисленето си в тази посока и като резултат ще се възбудиш, без значение дали афродизиакът действително е подействал или не. Вторият начин, по който афродизиакът влияе на тялото, е чрез храни, които със своя мирис, вкус или външен вид имат прилика с половите органи. Това е една от причините, поради която храни като стридите и морковите са си спечелили репутацията на мощни афродизиаци. Не трябва да се забравя обаче и фактът, че тези храни съдържат възбуждащи либидото хранителни вещества, което е и третият начин, по който се селектират афродизиаците. Човешкото тяло използва хранителните вещества, за да поддържа добро здравословно състояние, включително и активен сексуален апетит, пише Cosmopolitan.bg.

Ето и класацията на десетте афродизиака, които трябва да включиш във вашата перфектна (за секс) вечеря:

Първи мощен афродизиак: Хайвер

Отличителни качества: Яйцата на есетрата са много хранителни, а мирисът на морски дарове неизменно се асоциира със секс. Това, което най-вече въздейства на либидото на хората обаче е цената на хайвера. Всеки, който е готов да бръкне толкова дълбоко в джоба си, че да те нахрани с хайвер, със сигурност е хлътнал по теб, а това само по себе си е много възбуждащо.

Горещо предложение: Наведи се леко, постави в пъпчето си малко хайвер, а на бедрото си малка лъжичка с орнаменти, и покани партньора си да опита от деликатеса. Забележка: това предложение може да не се окаже толкова вълнуващо, ако своеобразната чинийка е окосмена.

Втори мощен афродизиак: Шампанско

Отличителни качества: Консумирането на твърде много шампанско не е препоръчително както за жените, така и за мъжете. Употребено с мярка обаче шампанското ще ви помогне и на двамата да забравите за задръжките и ще ви направи по-склонни да опитате нови секс пози, като следващата например.

Горещо предложение: Шампанското може да бъде включено в оралната любов. За целта жената трябва да напълни устата си с шампанско и да постави устните си около главичката на пениса, като внимава течността да не се разлее извън устата й. Мъжът бавно прониква с пениса си в пълната с мехурчета течност в устата на жената. Допълнителната влажност и палавите мехурчета ще подсилят усещането.

Трети мощен афродизиак: Шоколад

Отличителни качества: Шоколадът съдържа фенилаланин - аминокиселина, която действа като естествен антидепресант, известна още като ендорфин. Ендорфинът ни кара да се чувстваме добре, заредени с енергия и разбира се, готови за подвизи в леглото, но само когато шоколадът се консумира умерено.

Горещо предложение: Разтопи няколко блокчета от любимия си шоколад в купа, така че да се превърне в мека и топла течност, но не и гореща. За да предотвратиш бързото й втвърдяване, след като отместиш купата от котлона, добави малко растително масло. Легни гола на леглото и размажи с пръст малко шоколад върху всички ерогенни зони, които партньорът ти обикновено пропуска. Помоли го да оближе шоколада, докато от него не остане и следа. Повторете отново.

Четвърти мощен афродизиак: Стриди

Отличителни качества: Легендата разказва, че Казанова изяждал по 50 сурови стриди всяка сутрин, за да стимулира сексуалната си потентност. Стридите имат високо съдържание на цинк, който е основен елемент във формирането на сексуалното желание (ниските нива на цинк в кръвта могат да доведат до липса на сексуален апетит и импотентност). Не бива да забравяме и формата на стридите. Когато мъжът наблюдава как жената поглъща стридата, той несъмнено заключава, че тя няма да има нищо против да погълне и неговия член.

Горещо предложение: Повърхността на стридите е много хлъзгава и това ги прави перфектни за игра на гоненица. Жената плътно прибира краката си, като оставя стридата да се спусне между бедрата й. Мъжът се впуска в преследване на стридата, използвайки единствено езика си.

Пети мощен афродизиак: Ягоди

Отличителни качества: Наричани неслучайно плодовете на Венера, ягодите са богати на витамини и подобряват вкуса на секрецията на тялото. Нищо чудно, че често порно звездите предлагат на партньорите си ягодово угощение вечерта преди да снимат сцена с орална любов.

Горещо предложение: Постави за известно време ягодите в хладилника, след това ги разрежи на две и прокарай половинките по тялото на партньора си, като следваш с езика си студения плод. Усещането за промяна в температурата бързо ще го възбуди.

Шести мощен афродизиак: Хумус

Отличителни качества: Макар че е рядко споменаван като афродизиак, тази паста, приготвена от нахут, лимонов сок, чесън и пюре от сусамено семе е изключително богата на хранителни вещества. Сусаменото семе е използвано в Ориента, за да се подобри плодовитостта при жените, чесънът подсилва потентността при мъжете като стимулира кръвообращението, лимонът е незаменим източник на витамини, а нахутът съдържа много фибри, което е важно условие за поддържане здравето на дебелото черво, а оттам и за добрия анален секс.

Горещо предложение: Забрави за виличките и смело потопи пръстите си в разкошния хумус, след което нахрани сладострастно половинката си. Има нещо много възбуждащо в това да гледаш как партньорът ти изсмуква соса от пръстите ти, стигайки чак до кокалчетата. Освен това тази игра може да се практикува и когато не сте на усамотено място (ето ви едно интересно предложение за забавление в ресторант).

Седми мощен афродизиак: Личи

Отличителни качества: Освен богатото съдържание на витамини, този плод много прилича на вагина, след като се обели, а костилката се извади. Усещането, което предизвиква върху езика, е изключително възбуждащо.

Горещо предложение: Направете си тройка – ти, твоят партньор и личи! Сложи плода на езика си и го поднеси до устата на партньора, като му позволиш да изследва всичко, което може да открие с езика си.

Осми мощен афродизиак: Мед

Отличителни качества: Медът съдържа пчелен прашец, за който се смята, че има положителен ефект върху либидото. В древна Индия лечителите намазвали пениса с мед, наивно вярвайки, че това ще ускори растежа му.

Горещо предложение: Истинският сексапил на меда се състои в неговата лепкавост. Той предразполага за игра на криеница: намажи с мед част от тялото си, завържи очите на партньора си и го накарай да намери това място, обхождайки тялото ти само с език.

Девети мощен афродизиак: Моркови 

Отличителни качества: Древните гърци имали традицията да ядат моркови, когато се подготвяли за оргии. Морковите са отличен източник на витамин А, а освен това, тъй като най-често се консумират в сурово състояние, имаме възможност да приемем всички техни хранителни свойства, които се губят при другите зеленчуци заради топлинната им обработка.

Горещо предложение: Морковите – тъй разнообразни в своята форма и големина – са идеалните заместители на аналния стимулатор и дилдо. Всъщност преди да си купиш дилдо е добре да експериментираш с морков, обвит в презерватив. Така ще разбереш какъв размер ти подхожда най-добре, без да се налага да плащаш.

Десети мощен афродизиак: Аспержи

Отличителни качества: Макар че този зеленчук може да доведе до неприятна миризма на урината, аспержите се славят с добра репутация относно способността им да възбуждат сексуалното желание, „подклаждайки огъня на страстта както у мъжа, така и у жената”, както пише природният лечител Калпепър.

Горещо предложение: Постави аспержата в устата си, като я захапеш за връхчето й. Помоли партньора си да започне да си хапва от свободния край на аспержата, докато не достигне до устните ти. Със сигурност ще му хареса!